Reiselivsmedarbeider

Se film fra Visit Oslo og møt Mari som var lærling her

Er du interessert i andre kulturer og liker å hjelpe andre?

Reiselivsmedarbeideren arbeider med salg av reiser, og koordinering av transport og overnatting.

En jobb innen reiseliv kan - om du vil - føre til mye reisevirksomhet, og du vil ganske sikkert få se og oppleve flere deler av verden enn mange andre. Samtidig som du hjelper andre å oppleve verden på en god måte og få fine reiseopplevelser, kan du også oppleve verden.

Finn jobben som passer for deg

Reiselivsfaget kvalifiserer for mange ulike jobber innen reiselivsnæringen, blant annet innen luftfart, desitnasjonsselskaper, aktivitetsturisme, vintersport, reisebyrå, turoperatører, cruiseindustrien og så videre. Stikkord er kundebehandling, service, markedsføring, språk, transport og transportformidling.

Du lærer god kommunikasjon, turistinformasjon, å bli en god vert eller vertinne og å sy sammen gode reiseopplevelser. Samtidig lærer du å samarbeide med kunder og gjester, kolleger og samarbeidspartnere med varierende kulturell bakgrunn.

Det er ikke mange læreplasser i reiselivsfaget, så du må jobbe litt ekstra hardt for å finne akkurat din drømme-læreplass.

For utfyllende informasjon om jobbmuligheter, lønn og arbeidsforhold, se utdanning.no

Bli lærling

Å være lærling betyr at du får opplæring i et fag som leder fram til et bestemt yrke. Du er en fremtidig fagarbeider og du får lønn under utdanning.

Opplæringskontor

Opplæringskontorene gjør et viktig arbeid for å styrke fagutdanningen i næringen. NHO Reiselivs medlemsbedrifter kan ha nytte av å melde seg inn i et opplæringskontor.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: