Yrker og utdanning

En mannlig og en kvinnelig servitør som jobber på Ekebergrestauranten

Servitøryrket kan gi gode karrieremuligheter, som her på Ekebergrestauranten. Foto: Per Sollerman.

Kan du tenke deg en jobb der du er med på å gi andre mennesker gode opplevelser? Da er kanskje en utdanning innen reiseliv noe for deg.

Reiselivet finnes i hele verden

Reiselivsnæringen åpner for mange og svært varierte karriereløp. Reiselivet finnes i hele verden og gir deg muligheter til å jobbe i det landet eller den regionen du har lyst å bo i. Medlemsbedriftene våre trenger arbeidskraft innenfor mange områder, blant annet innen digital kompetanse, økonomi, salg, markedsføring, drift og ledelse, booking, mat og drikke, HMS og IT.

Yrkesfaglig utdanning

Med et fagbrev som kokk, servitør, resepsjonist eller reiselivsmedarbeider har du lagt grunnlaget for en spennende karriere.Våre KAS-rapporter viser at det er mest mangel på faglært personell. Velger du å utdanne deg til å bli reiselivsmedarbeider må du være forberedt på at det er svært få læreplasser innen faget, og heller ikke mange ledige jobber. Resepsjonsfagbrevet er etterspurt blant de aller fleste hoteller. Som faglært kokk og servitør er du sikret jobb, men noen ganger må du være villig til å flytte på deg. 

Les mer om å bli lærling her 

Fagskole eller høyere utdanning

Vi er opptatt av å bygge kompetanse i alle ledd i reiselivs-Norge.

Se hvilken utdanning som passer for deg.

Dersom du velger fagskole eller høyere utdanning innen reiseliv kan det være litt utfordrende å finne relevante, ledige jobber. Reiselivsnæringen består av mange små bedrifter fra flere bransjer, som alle lever av å selge tjenester til mennesker på reise. Mange av bedriftene er familieeide eller gründerbedrifter, der ansettelser gjerne skjer via familie og bekjente. Som student oppfordrer vi deg til å aktivt bygge nettverk gjennom for eksempel frivillig aktivitet, skrive oppgave om en bedrift du vil bli bedre kjent med og selv ta kontakt med den bedriften du har lyst å jobbe for. Dette vil gjøre det enklere for deg å få «en fot innenfor» der du ønsker å jobbe etter fullført utdanning.

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: