Lønnsoppgjøret 2022: Nå starter forhandlingene

Nyhet, Lønn og tariff

Publisert

UTVEKSLER KRAV: NHO Reiselivs forhandlingsleder Magne Kristensen og Fellesforbundets Clas Delp utveksler krav i forbindelse med tariffoppgjøret 2022. Foto: NHO Reiseliv.

Med dette håndtrykket er lønnsforhandlingene mellom Fellesforbundet og NHO Reiseliv i gang.

Magne Kristensen, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO Reiseliv. Foto: Per Sollerman.

Mandag 4. april kl. 13.00 startet årets lønnsforhandlinger om Riksavtalen mellom NHO Reiseliv og Fellesforbundet, som representerer arbeidstakersiden. Årets oppgjør er et såkalt hovedoppgjør der partene forhandler om alt i en tariffavtale, både lønn og øvrige vilkår.

 

– Reiselivet er fortsatt i en ekstremt krevende økonomisk situasjon etter to år med strenge restriksjoner og nedstengninger, som har rammet hele næringen hardt. Reiselivsbedriftenes inntjening og lønnsevne er betydelig svekket, og for mange bedrifter vil det ta lang tid å hente seg inn igjen. Det viktigste nå er å sikre at bedriftene har en fremtid og at de ansatte har en jobb å gå til. Derfor vil det ikke være rom for store lønnsjusteringer i årets oppgjør. Lønnsvekst bør i størst mulig grad finne sted lokalt, i de bedrifter som har mulighet til det, sier Magne Kristensen, direktør for arbeidslivspolitikk i NHO Reiseliv.  

 

Norsk Industri og Fellesforbundet landet før helgen årets lønnsoppgjør med en ramme på 3,7 prosent.

 

Les mer om den økonomiske situasjonen i reiselivet.

 

– Den viktigste utfordringen i årets oppgjør er at bransjen har et skrikende behov for arbeidskraft både nå og i tiden fremover. Reiselivet er slett ikke alene om å mangle arbeidskraft. Derfor er det viktig for oss å forbedre både lønnsnivå og tilleggene for ubekvem arbeidstid slik at bransjen blir mer attraktiv i konkurranse med andre næringer, sier forhandlingsleder Clas Delp i Fellesforbundet. Les Fellesforbundets pressemelding her.

 

Informasjon om lønnsoppgjøret  

 

For å være oppdatert på tariffoppgjørets fremgang, er det lurt å melde seg på nyhetsbrevet vårt. Dersom du allerede er meldt på, men opplever å ikke få nyhetsbrevene, ber vi deg om å sjekke at kontaktinformasjonen din stemmer. Nyhetsbrevene våre sendes ut hver uke. Dette kan du gjøre ved å gå inn på "Min side" på Arbinn. Meld deg også på SMS-varsling om lønnsoppgjøret her for å få kontinuerlige oppdateringer. 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: