Julepraten: – Det første du får servert hos oss, er et griseøre

#205

Reneè Fagerhøi, Bula Neobistro.

– Det er litt som å bli dratt i smaksløkene - du blir rett og slett litt sliten av å spise hos oss, sier Reneè Fagerhøi, som driver restauranten Bula Neobistro i Trondheim.

Jeg åpner en luke i julekalenderen og får en middag på Bula Neobistro. Hva kan jeg forvente meg?

– Det du får hos oss, er en litt annerledes opplevelse. Folk som kommer til Bula for første gang, får en følelse av at de ikke er i Trondheim lenger. Det er en stemning inne i lokalet som du ikke finner andre steder. Her er det ingen vinduer, du er i en bule – bokstavelig talt. Det er en lukket, hemmelig verden. Gjesten skal føle at vi har gledet oss til de skal komme. Kvelden er klar når du dukker opp som gjest.

– Vi har et ko-ko, «crazy» interiør og et enormt, åpent kjøkken. Mange tenker nok at her er det en kokk som har designet restauranten (restauranten og kjøkkenet er omtrent like stort). Og det stemmer jo! Gjestene ser alt som skjer på kjøkkenet. Vi kaller oss Neobistro, som er inspirert av bistroene i Paris. Vi tar inn elementer av fastfood og «trash» og gjør det finere, med gode råvarer. Det er en «mash up» av alt mulig med masse smak. Det første du får servert hos oss, er et griseøre. Det er litt som å bli dratt i smaksløkene – du blir rett og slett litt sliten av å spise hos oss.

Forventninger til julebordsesongen:

  • 77 prosent av reiselivsbedriftene tror julebordsesongen blir bedre eller lik som i fjor. 24 prosent tror julebordsesongen blir bedre. Det er en økning på 9 prosentpoeng fra i fjor.
  • 86 prosent tror vintersesongen blir bedre eller lik som i fjor. 32 prosent tror den blir bedre. Det er en økning på tre prosentpoeng fra i fjor.
  • Over 200 reiselivsbedrifter har svart på NHO Reiselivs undersøkelse som kartlegger forventninger til julebordsesongen 2017.

Hvordan vil du oppsummere 2017?

– Jeg åpnet Bula i mai 2017, så det har vært et hektisk år. I tillegg har jeg giftet meg oppi all galskapen. Det har vært et tøft år, men også et fantastisk år. Vi har stort sett hatt fullt siden vi åpnet. Det har nok hjulpet at jeg vant Top Chef på TV2, som har gitt meg mye presseoppmerksomhet. Jeg skapte mye «buzz» i sosiale medier i forkant av åpningen av Bula, som trakk gjester til stedet.

Hvordan blir jula i år, mon tro?

– Vi stenger i jula og holder stengt i to uker. En velfortjent juleferie venter på oss. Vi må hvile og hente inspirasjon til det nye året. Det er stappfullt nå i julebordsesongen. Vi har masse folk som står på venteliste, og det er til og med noen som prøver å bestikke seg til et bord. Julebordsesongen var allerede fullbooket i starten av oktober.

Bula Neobistro fra innsiden.

Hva slags mat serverer dere i julebordsesongen?

– Vi kjører den samme menyen som ellers i året. Jeg tror det er en av grunnene til at vi unngår den verste fyllestemningen i julebordstiden. Jeg snakker mye med personalet om hva man skal akseptere og ikke. Her er det nulltoleranse for seksuell trakassering. Vi gir ut et signal om at dette er vi ikke med på, og vi er ikke redde for å si ifra til gjestene. Det er litt vår greie. Vi har en holdning.

- Jeg er opptatt av at det skal være et åpent miljø, alle har sin stemme og sin plass. 
Reneè Fagerhøi, Bula Neobistro

Hva er dine forventninger til 2018?

– Det største som kommer til å skje, er at vi skal ta inn to lærlinger. Da har vi vært i drift i ett år, så da er vi rustet til å ta dem imot. Vi skal bli enda bedre på mat og vin, og så kommer endelig kokeboken min ut, så det blir veldig spennende.

Nyttårsforsett?

– Fortsette å jobbe steinhardt for at Bula skal bli en enda bedre og spennende restaurant. Jeg skal klare å prioritere tiden bedre og mer effektiv så jeg klarer å få nok tid med min kjære mann.

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

NHO Reiseliv sender oppdateringer med siste nytt om situasjonen for norske reiselivsbedrifter. Meld deg på her.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: