Reiselivslederen: – I denne bransjen er det uante muligheter for de som vil

Dan Aasen Døgnvill Burger

Dan Steffen Aasen, driftssjef i Døgnvill Burger er nominert til «Reiselivets unge ledertalent». Foto: Lene Hval.

Dan fra Døgnvill Burger er en av de nominerte til «NHO Reiselivs unge ledertalent». Han anbefaler unge, som ønsker å bli leder i en reiselivsbedrift, å se etter muligheter utenfor de store byene.

Hvert år inviterer vi våre medlemsbedrifter til å nominere sin beste unge leder. «NHO Reiselivets Unge Ledertalent» er inspirerende, nytenkende og har utmerket seg det siste året. Dan Steffen Aasen, driftssjef i Døgnvill Burger, er en av de nominerte. Prisen deles ut på NHO Reiselivs årskonferanse i Kristiansand 22.-23. mai.

Gratulerer! Du er nominert til «NHO Reiselivs Unge Ledertalent». Hva synes du om det?

Utrolig hyggelig! Ekstra stas er det selvfølgelig når jeg vet det er så mange dyktige og sultne unge mennesker i bransjen vår.

Dan Steffen Aasen, Driftssjef i Døgnvill Burger

  • Alder: 35
  • Antall ansatte: 150 
  • Utdanning: Jeg er fagutdannet servitør og har en bachelor i ledelse fra NHS i Stavanger.
  • Første lederrolle: 27 år i rollen som hotelldirektør. 
  • Hvor mange har du lederansvar for: Alle 150 (unntatt min egen sjef!)
  • Aktuell fordi: Nominert til «Reiselivets unge ledertalent»
  • Døgnvill Burger: Nettside, facebookInstagram 

Hva kjennetegner deg som leder?

Jeg er relasjonsorientert og prøver å tilpasse meg de menneskene og situasjonene jeg til en hver tid befinner meg i, uten å miste fokus på målet. Jeg har et stort engasjement og høy gjennomføringsevne, noe som gjør at det av og til går litt fort i svingene. Jeg evner å få andre mennesker til å tro på det jeg selv tror på. Folk rundt meg opplever nok også at jeg er glad i både utfordringer og konkurranser. 

Hva er ditt beste råd til andre unge som ønsker å bli leder i reiselivet? 

Personlig har jeg vært prisgitt å jobbe med mennesker som har trodd på meg og gitt meg muligheter. Jeg mener derfor at det viktigste valget du tar er hvem du skal jobbe for, fremfor hvilken bedrift du vil jobbe i. Den rette lederen er tydelige i sine forventninger, gir deg rom til både utvikling og å feile. De gir deg støtte når du trenger det og et spark i ræva når det er nødvendig. 

I denne bransjen er det uante muligheter for de som vil. Landet vårt er langstrakt og de største mulighetene for unge som trenger erfaring finnes kanskje utenfor de store byene. Selv har jeg tilbrakt mange år i Finnmark, noe som ga meg både læring og erfaringer som jeg i dag ikke ville vært for uten!

På hvilken måte er Døgnvill Burger en viktig jobbskaper?

Vi har siden juni 2012 vokst fra 10 til nærmere 150 arbeidsplasser. Samtidig gir våre investeringer og innkjøp rom for vekst hos våre leverandører. Vi er også en viktig jobbskaper fordi vi gir unge arbeidstakere muligheter. Her skal de lære seg realistiske forventninger, hvordan det er å bli stilt krav til og verdien av å gjøre et godt stykke arbeid.

Vi har siden juni 2012 vokst fra 10 til nærmere 150 arbeidsplasser. Dan Steffen Aasen, driftssjef i Døgnvill Burger

Hva er den største utfordringen for din bedrift?

Vår største utfordring er det å bevege seg fra en liten bedrift til en større organisasjon. Tidligere kunne vi ta raske beslutninger og gjennomføre endringer og idèer umiddelbart. I dag er vi avhengig av å få med oss organisasjonen før noe gjennomføres. Et annet eksempel kan være hvordan vi tar imot og sørger for at våre nye kollegaer får optimal opplæring. Der vi tidligere var personlig engasjert i all opplæring på hver enkelt medarbeider, må vi i dag ha systemer som sikrer at alle er med og får den samme basen å stå på. Vi jobber nå med å implementere et program som setter onboarding og opplæring i et effektivt system. Med stor variasjon på erfaring og kunnskapsnivå, kombinert med ett konsept, produkt og rutiner i stadig utvikling, er dette arbeidet både spennende og utfordrende. 

Har du en morsom historie å fortelle i møte med en gjest? 

Oi! Her er det mye å ta av og en del historier som ikke passer seg å gjenfortelle. Kan raskt nevne gjesten som sovnet i fanget på skjenkekontrollen, det nyforelskede paret som hygget seg på takterrassen og den skuffa og sinte mannen som ble til vår stamgjest, så kan folk bruke fantasien på resten. 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: