Vinterferiepraten: — Å komme hit er å reise bort, og likevel komme hjem

ØNSKER VELKOMMEN: Tor Erik Grønolen er daglig leder i Grønolen Fjellgard. Han ønsker alle gjester velkommen i vinterferien. Foto: Grønolen Fjellgard.

Ønsker du deg en stressfri, men aktiv vinterferie, kombinert med rolige dager på gårdens SPA-avdeling, er Grønolen Fjellgard plassen for deg, ifølge daglig leder Tor Erik Grønolen.

Mer om Grønolen Fjellgard

Ditt navn: Tor Erik Grønolen

Alder: 62
Din tittel:
Daglig leder

Om Grønolen Fjellgard: Grønolen Fjellgard er en familieeid bedrift som har blitt drevet siden 1955.

Gården ligger i hjertet av Sør-Norge, omgitt av majestetiske fjell og store vidder, 800 meter over havet.

Nettside: https://gronolen.no/

Grønolen Fjellgard har drevet med turisme i 67 år og vet hvordan å tilrettelegge for en god norsk ferie med aktive opplevelser for både store og små.

Med en fantastisk beliggenhet, ved foten av Jotunheimen og nært tilknyttet Beitostølens mange tilbud, kan gjestene oppleve den mektige naturen året rundt med ski på bena eller på fjellturer gjennom dalfører, opp fjellsider, forbi luftige klatrepartier.

— Vi har mange flotte skiløyper i området, sier daglig leder Tor Erik Grønolen.

— Å komme hit er å reise bort, og likevel komme hjem, legger han til.

Hva kan man forvente seg hvis man legger vinterferien på Grønolen Fjellgard?

— Man kan forvente seg å få en litt rolig og fin ferie. Det er ikke mye stress her ettersom det ligger litt for seg selv – bare noen få kilometer fra sentrum. Dersom man reiser til sentrum, kan man nyte skibakkene der, men trekke tilbake og nyte god mat, gå i skiløypene og benytte deg av akebakken her. På ettermiddagene og kveldene, etter turene, kan man ta i bruk velværeavdelingen vår med badstue og dampbad, basseng og andre forskjellige ting.

Hvordan er forholdene i skiløypene og akebakkene i vinterferien?

— Det er ikke mye snø, men det er bra forhold. I det siste har det kommet god og ny snø så nå er det gode skiløyper. Det er også for det meste vindstille, så det er veldig fint ute.

Hvordan har vintersesongen vært så langt og hvordan legger dere opp til vinterferien?

— Fram til nå har det vært dårlig vintersesong. Vi opplevde at større grupper avbestilte turene sine hit grunnet tidligere strenge koronarestriksjoner som kom før jul. På grunn av det ble det heller ikke noe av større arrangementer. I tillegg var det skjenkestopp store deler av vinteren, som hadde en svært negativ innvirkning for driften vår. Men nå ser det ganske bra ut utover.

Hvor kommer vinterferiegjestene fra og hva ønsker de å gjøre?

— Vi har noen dansker og tyskere, men ellers har vi flest nordmenn gjennom vinteren. Jeg vil tippe at 7 av 10 er nordmenn. De kommer for å spise mat og ha en naturopplevelse, være ut og stå på ski eller på truger. Veien inn til Bygdin blir brøyta fra 14. februar, så nå er det muligheter for å dra på toppturer. Her det mange flotte naturopplevelser!

Les mer: Nær 7 av 10 skal på vinterferie i Norge

FAMILIEEID BEDRIFT: Familien Grønolen driver Grønolen Fjellgard. Fra venstre; Øyvind, broren hans Tor Erik, samt barna til Tor Erik - Øystein og Linn Jenny. Foto: Grønolen Fjellgard.

Hva er den største utfordringen for din bedrift fremover?

— Den største utfordringen for bedriften vår nå er å få tak i nok arbeidskraft, spesielt kokker. En av kokkene våre gikk over til en annen bransje under pandemien og broren min, som er kokk, skal pensjonere seg snart, så vi trenger en erstatning. Derfor leter vi etter flere folk nå.

Hvilke forventninger har dere til sommeren og generelt for året 2022?

— Det har aldri vært så mange bestillinger på sommeren før som vi har nå. Juni, juli, august og september er vanligvis de beste månedene i året og det ser helt fantastisk ut i år! Hvis alt går gjennom av bestillinger, er det veldig mye som tilsier at det vil bli et bra år. Det er veldig gledelig!

Hvilken betydning har Grønolen Fjellgard for lokalsamfunnet, sysselsetting og ringvirkninger?

— Slekta har bodd her siden 1784, så vi har vært her en stund. Grønolen Fjellgard har vært drevet som gjestegård siden 1955. Det var min mor og far som startet med turisme på gården, og min bror Øyvind og meg tok over i 1985. Nå er mine barn Linn Jenny og Øystein med i driften og skal ta over etter hvert. Vi har hatt seks til ti årsverk hele tiden, og har alltid hatt bra med besøk, så det har vel betydd litt for samfunnet.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: