Nær 7 av 10 skal på vinterferie i Norge

Publisert

MER NORGESFERIE: Nær halvparten av befolkningen sier de vil feriere mer i Norge fremover, ifølge en fersk befolkningsundersøkelse fra NHO Reiseliv. Foto: Pete Oswald/ VisitNorway.

Flesteparten av oss nordmenn velger vinterferie i Norge i år. Mange kommer til å feriere mer i eget land fremover fordi det føles tryggere enn å reise til utlandet.

- Undersøkelsen gir håp om en god vintersesong for de store skistedene våre som trenger så mange gjester som mulig, for å få opp aktiviteten igjen etter en dårlig start på vintersesongen med ny nedstengning, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold. Foto: Per Sollerman.

En undersøkelse gjennomført av Ipsos på vegne av NHO Reiseliv i perioden 5. - 19. Januar blant 1087 respondenter viser at 1 av 4 nordmenn har planer om å dra på vinterferie i år. Av de som skal på vinterferie svarer nær 7 av 10 (67 prosent) at de skal feriere i Norge. 1 av 3 skal til utlandet. 

— Undersøkelsen gir håp om en god vintersesong for skistedene våre som trenger så mange gjester som mulig, for å få opp aktiviteten igjen etter en svært dårlig start på vintersesongen med ny nedstengning. Men meteren er et stort hinder. Den fører til altfor store begrensninger på restauranter, uteliv og afterski – som er helt avhengig av inntektene de får i vinterferien, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. 

— Vi må ikke være senere ute enn svenskene 

– Svenskene avvikler alle restriksjoner 9. februar. Vi må ikke være senere ute enn svenskene, da vi konkurrerer med svenske skisteder om vinterferiegjester fra og med uke 7. Meteren må fjernes nå, fortsetter Krohn Devold.    

— Reiselivsbedrifter over hele landet er takknemlige for den støtten de har opplevd fra lokalbefolkningen under pandemien. Min oppfordring er å fortsette å støtte norsk reiseliv. Nå kommer snart vinterferien, og da håper jeg så mange som mulig besøker de flotte skistedene våre, unner seg en natt eller to på et hotell, og en bedre middag ute på restaurant, sier Krohn Devold. 

Mange vil velge ferie i Norge framfor utlandet fordi det føles tryggere 

Samme undersøkelse viser at nær halvparten av befolkningen kommer til å feriere mer i Norge fremover fordi det føles tryggere enn å reise til utlandet:

  • 23 prosent er helt enig i påstanden om at de vil feriere mer i Norge fremover fordi det føles tryggere enn å reise til utlandet. 25 prosent svarer delvis enig.
  • 25 prosent er verken enig eller uenig, mens 22 prosent er delvis eller helt uenig i påstanden
  • I aldersgruppen 60+ svarer 6 av 10 at de kommer til å feriere mer i Norge fremover.
  • Andelen er særlig høy i Nord-Norge; 6 av 10 i Nordland og Troms og Finnmark.

— Jeg tror grunnen til at mange vil fortsette å feriere i eget land fremover er todelt; mange venter med å reise utenlands av frykt for å bli syke. Samtidig har mange nordmenn fått smaken av å feriere i Norge, og har oppdaget at man ikke trenger å reise langt for å få den perfekte sommerferien eller helgeturen med venner, sier NHO Reiseliv-direktøren.  

— Det blir spennende å se om pandemien vil føre til varige endringer i folks reiseadferd og preferanser. Selv om flere helt sikkert vil dra på ferie til utlandet når pandemien roer seg, tror jeg mange vil fortsette å utforske og oppleve alt det Norge har å by på. Norge oppleves som et eksotisk og trygt ferieland, fortsetter Krohn Devold. 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: