Ole Jacob og Tove Grindvold, Leirvassbu fjellstue i Jotunheimen: – Vår ferie er å bidra til at gjestenes forventninger oppfylles

#205

Ole Jacob og Tove Grindvold: Alltid smilende vertskap på Leirvassbu fjellstue i Jotunheimen.

- Vi er opptatt av bærekraft, følger med på trendene og prøver å ligge i forkant. Eksempler på dette er oppstart av Høgruta i Jotunheimen og direkte buss fra Oslo.

Leirvassbu Fjellstue

Hva er viktig for dere som daglige ledere av Leirvassbu Fjellstue?

Alle som kommer til oss skal føle seg som hjemme. Trivsel, service og bra arbeidsmiljø er viktig for å oppnå dette. Leirvassbu ligger 1400 m.o.h og fjellene, naturen og et trivelig opphold er vårt produkt. Vi jobber aktivt med merkevarebygging knyttet til opplevelser med utgangspunkt i Leirvassbu. Gjestene våre skal møte profesjonalitet i alle ledd knyttet til bruk av naturen og til det å være i forpleining hos oss. I og med at vi er en sesongbedrift må vi hver sesong sette sammen en miks av medarbeidere som dekker den kompetansen vi trenger knyttet til alt fra fjellføring til god og næringsrik mat.

Leirvassbu by night - Foto: Live A. Sulheim.

Hvorfor velger stadig flere å komme til Leirvassbu i påsken?

Randonee-ski har tatt helt av de siste årene og Leirvassbu med sine 50-talls topper over 2000 meter i dagsturavstand gir uante muligheter. Vi har gode, stabile snøforhold og en relativt lang vintersesong; vi åpner en uke før påske og holder på til litt ut i mai.

Hva er viktig for at dere skal lykkes enda bedre?

Påskestemning på Leirvassbu - Foto: Live A. Sulheim.

Leirvassbu med vel 200 senger er for stort til å åpnes for mindre grupper utenom sesong. Derfor har vi bygget en "minifjellstue" med 18 sengeplasser og tilhørende fasiliteter vegg i vegg. Dette gjør at vi kan tilby utvidet vintersesong for mindre grupper som ønsker å oppleve området selv om andre turisthytter i nærheten holder stengt.

Vi må også følge med trendene i tiden og helst ligge litt i forkant. Et eksempel er oppstarten av Høgruta i Jotunheimen som vi var med og dro i gang, og som er et resultat av samarbeid med seks andre turisthytter. Høgruta er produktutvikling som gir samhold og ny giv for opplevelsen av vårt område. I 2016 var det nærmere 500 som gikk den fantastiske turen.

- Randonee-ski har tatt helt av på Leirvassbu. Alle som kommer til oss skal føle seg som hjemme.
Ole Jacob og Tove Grindvold


Hva gjør Leirvassbu for å bidra til et bærekraftig reiseliv?

Bortsett fra tradisjonell kildesortering, etterisolering og fokus på kortreist mat særlig i sommerhalvåret, så ble det i 2016 satt opp en direkterute med buss mellom Oslo og Leirvassbu via Valdresflya. Dette binder sammen fot-rutene i vår del av Jotunheimen; du kan for eksempel gå av bussen på Gjendesheim og ende opp på Leirvassbu for så å ta buss tilbake til Oslo. Vi håper flest mulig vil benytte bussen, dette er et fremtidsrettet og praktisk miljøtiltak.


Hvorfor er dere medlem i NHO Reiseliv?

NHO-samarbeidet gir trygghet for gode innkjøpsbetingelser, gode og forutsigbare bonuser og en sterk faglig organisasjon som har en viktig stemme inn mot politiske og departementale miljøer, media, og ut mot opinionen. Tilgangen vi har på juridisk og annen faglig kompetanse veier også tungt.


Har dere en morsom historie å fortelle fra et møte med en gjest?

Første mai-helgen 2016 kom det fem svensker utrustet for en vanlig gåtur. De så litt rokka ut og ga definitivt ikke inntrykk av å være vante fjellvandrere. De ble nok overrasket over at det fortsatt var bra med snø her, men det hindret dem ikke fra å gjennomføre sin planlagte topptur. Det var mye nysnø, men likevel klarte gjengen å vasse til fots med snø opp til livet de 666 høydemeterne til toppen av Midtre Høgvagltind (2066). Flott ungdom som sto for litt av en prestasjon og litt av ei bursdagsfeiring – vi ble veldig imponert!

Instagram-konkurranse: Del bilder med #påskeferieinorge.

Beskriv deres beste #påskeferieinorge

Våre påskeferier de siste 10 årene har dreiet seg om Leirvassbu. Vi husker nesten ikke hvordan påsken var før Leirvassbu. Gleden over å møte alle våre trivelige gjester og bidra til at deres forventninger oppfylles, er vår "ferie". Ingen dag er lik, og dette er en livsstil vi trives med selv om det går unna 24/7.
 

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: