Tarje Haakstad, Døgnvill Burger: – Jeg ser på personlighet og innstilling når jeg ansetter medarbeidere

Tarje Haakstad (innfelt) er daglig leder ved Døgnvill Burger.

– Når jeg skal ansette nye medarbeidere, ser jeg mer på sosiale enn tekniske ferdigheter.

Hva er viktig for deg som leder av en reiselivsbedrift?

Det aller viktigste for meg er at vi skaper gode opplevelser for gjestene våre slik at de ønsker å komme tilbake til oss. For å skape gode gjesteopplevelser er det viktig at de ansatte er godt opplært og trygge på sine arbeidsoppgaver. Jeg liker å jobbe med mennesker, og det betyr mye for meg at de ansatte har det bra og trives i jobben. I tillegg vil jeg nevne at det er viktig å ha fokus på kvalitet, slik at vi alltid leverer det beste for våre gjester.

Døgnvill Burger

Er det noe du vil trekke frem som du har lykkes med som leder?

Jeg er flink til å motivere andre og å få team til å lykkes, og jeg er god på å sette opp bedrifter. Jeg har vært med på å bygge opp flere vellykkede restauranter og barer som lever videre i dag, selv etter at vi har solgt oss ut.

Hvilke egenskaper vektlegger du når du skal ansette nye medarbeidere?

Når vi skal ansette nye medarbeidere, ser vi etter personlighet og innstilling. Vi ser etter 51 prosent empati og 49 prosent tekniske ferdigheter i kollegene våre. Vi ønsker positive, fleksible og glade medarbeidere i våre restauranter: Mennesker som man har lyst til å bli kjent med og som man trives i selskap med.

Det tekniske, som bæring av brett og rydding av bord, kan læres, men det som går på det menneskelige, som empati - det er vanskelig å lære bort.Tarje Haakstad, Døgnvill Burger

Hvilke grep må til for at din bedrift skal vokse? 

Bedriften er i en kontinuerlig utvikling, og vi har et mål om å åpne to store restauranter i året. For at bedriften skal vokse, trenger vi en kombinasjon av kultur og kontrollsystemer. Vi ønsker å kopiere suksessfaktorer fra et sted til et annet. Å ha dyktige og motiverte mennesker på laget er en viktig del av dette. I tillegg er det viktig at vi har et system på utviklingen slik at vi tiltrekker oss investorer.                                                                                                                                 

Har du en morsom historie å fortelle fra et møte med en gjest?

Vi opplever mange morsomme hendelser hver dag, men jeg vil trekke frem et ektepar som kom inn i restauranten og inviterte oss alle til vingården sin. De hadde møtt hverandre hos oss, og nå feirer de bryllupsdagen sin her hvert år. Kanskje ikke så morsomt, men veldig hyggelig. En annen spennende hendelse er at vi nesten var vitne til barnefødsel på Døgnvill Vulkan.

Beskriv din beste #norgesferie 

Bruk #norgesferie på Instagram :-).

Min beste #norgesferie er med fiskestang og god nistemat langt inne i skogen. Gjerne i marka eller ved hytta i Hurdal.

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: