Nermo hotell får Innlandets matpris

Publisert

Fem, smilende mennesker med en sjekk

Prisvinner Johannes Nermo sammen med kjøkkensjef Morten og Anders, Geir Inge Brelin fra Sparebank1 Østlandet og Elisabeth Gjems fra Innlandet Bondelag. Foto: NHO Reiseliv

–  De aller viktigste personene som skal ha æren for denne prisen er gjengen på kjøkkenet.

Det er Sparebank 1 Østlandet og Innlandet Bondelag som står sammen bak årets matpris, som ble delt ut for 8. gang, på Nermo Hotell, fredag den 20. oktober.

Nermo Hotell ble valgt som vinner på grunn av deres engasjement for lokalprodusert mat og nyskapende tilnærming til gastronomi. Prisen er en anerkjennelse av deres bidrag til å fremme mat og landbruk på en positiv måte i Innlandet.

– Innlandet er et svært mangfoldig matfylke, og vi har så mange dyktige ambassadører for den viktige matproduksjonen vår, sier Anne Rustad, rådgiver for Innlandet Bondelag.

– Nermo Hotell er et strålende eksempel på innovasjon og dedikasjon til lokal mat. De inspirerer og bidrar positivt til næringen.

Elisabeth Gjems fra Innlandet Bondelag gratulerte Nermo Hotell:

– Deres bruk av norske og lokale råvarer viser vei for bransjen. Vi trenger forbilder som dere, som tar verden inn, samtidig som dere holder fokus på våre lokale ressurser.

Johannes Nermo, eier av Nermo Hotell, uttrykte sin takknemlighet:

– Dette er en anerkjennelse av hele teamet på Nermo Hotell. Vi tror på kvalitet, bærekraftighet og lidenskap for lokale smaker. Denne prisen gir oss motivasjon til å fortsette vårt arbeid med å løfte Innlandets matkultur til nye høyder.

–  De aller viktigste personene som skal ha æren for denne prisen er gjengen på kjøkkenet. Kjøkkensjef Morten Romsås har med seg Anders, Nichlas og nå lærling Trym. En helt uvurderlig gjeng som skal få ta seg av sjekken som var med denne prisen på 25.000 kroner. Og jeg må rette en stor takk til dagens hotelldrivere John Kristian og Gry, sier Nermo. 

Kriterier for prisen: 
 • Fremmer mat og landbruk på en positiv måte.
 • Er nyskapende, framtidsrettet og viser innovasjonsevne.
 • Er en god ambassadør og bidrar til økt optimisme og rekruttering i næringa.
 • Har forankring i Innlandet med fokus på lokalprodusert mat. 

Nermo Hotell ble valgt blant fire sterke finalister, og mottok over 30 prosent av stemmene fra folkejuryen. Dette understreker deres sterke forankring i Innlandet og deres betydelige bidrag til regionens matberedskap.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Portrett av en kvinne som smiler mot kamera. Foto.
 • Mette Rokseth
 • Distriktssjef Innlandet
Portrett av en smilende kvinne. Foto
 • Vilde Larsen Hellum
 • Senior kommunikasjonsrådgiver

Siste nytt

 1. Bodø på hotelltoppen i juni

  Bodø topper hotellstatistikken blant de norske storbyene i juni. Nå bør det jobbes strategisk for å sikre at dette gir en varig utvikling og at Bodø styrkes som en reiselivsdestinasjon, sier Hans Christian Hansson i NHO Nordland.

 2. Lanserer campingvettregler

  Campingsesongen er godt i gang. Å følge campingvettreglene gir en tryggere og hyggeligere campingferie.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: