Christian André Pettersen er Norges neste Bocuse d’Or-håp

Publisert

Bilder fra Årets Kokk 2025

Foto: Martin Giskegjerde / Oclin

Team CAP med Christian André Pettersen, Hanna Korvald og coach Sebastian Gibrand vant Årets Kokk 2025. Med seieren er Pettersen Norges kandidat til Bocuse d’Or Europe i Marseille i mars 2026.

Medaljevinnerne

Gull – Årets Kokk 2025: Team CAP – kandidat Christian André Pettersen
Sølv: Team Espeland –  kandidat Aron Espeland
Bronse: Team Sundset – kandidat Eli Anne Rosvold

Spesialpriser:
Beste commis: Synva Knapstad Gjerde (Team Espeland)
Beste originalitet: Team CAP
Bærekraftsprisen: Team Sundset
Årets ganefryd: Team CAP 

Årets Kokk er Norges viktigste matkonkurranse og fungerer som nasjonalt uttak til Bocuse d’Or. i 2025 gikk konkurransen av stabelen i Stavanger, der Team CAP med Christian André Pettersen i spissen, sikret seg billett til Bocuse d’Or Europe i Marseille i 2026 

NHO Reiseliv er stolt partner

Årets kokk er en viktig arena for talentutvikling og rekruttering i restaurantbransjen, som som bidrar å løfte Norge til verdenstoppen i gastronomi. 

– Kokkekonkurranser er viktige for både talentutvikling og rekruttering til restaurantbransjen. Deltakerne i Årets Kokk er forbilder som inspirerer nye generasjoner og viser hvorfor Norge har kokker og restauranter i verdensklasse, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv, og legger til:

– Restauranter og serveringssteder viktige samlingsplasser for lokalbefolkningen og populære reisemål for tilreisende. Nettopp derfor er vi i NHO Reiseliv stolte av å være partner i Stiftelsen Norsk Gastronomi, Bocuse d’Or Norge, og av å heie frem kandidatene i Årets Kokk.

Vinnermenyen i Årets kokk 2025

Dette er Team CAP

Det var god stemning i konkurransekjøkkenet til Christian Andrè Pettersen Team CAP under Årets Kokk 2025 i Stavanger konserthus. Foto: Martin Giskegjerde / Oclin

Team CAP består av kandidat Christian André Pettersen, commis Hanna Korvald og coach Sebastian Gibrand. Pettersen er langt fra fremmed for konkurranser. Han tidligere tatt bronse i Bouse d'Or (2019 og 2021) og han har vunnet gull i Bocuse d'Europe to ganger, i 2018 og 2020. 

Med seg på vinnerlaget i Stavanger, hadde Pettersen commis Hanna Korvald. Tross i sin unge alder, er også hun en rutinert konkurransekokk. Hun har erfaring fra Norgescup, og har representert Norge i Nordisk mesterskap for lærlinger (bronse i 2024) og Yrkes-VM i Lyon i 2024. Hun jobber til daglig som kokk ved Spiseriet, i samme bygget der Årets Kokk 2025 ble arrangert. 

Som coach hadde Christian André Pettersen med seg Sebastian Gibrand. Han er en av Sveriges mest profilerte kokker og har selv deltatt i Bocuse d’Or. Som coach har han hatt  ansvar for strategi, motivasjon og helhet i laget.

Lagene har i tillegg med seg en lærling, som bidrar med støtteoppgaver og verdifull erfaring fra innsiden av en internasjonal konkurransearena.

Viktig for norsk gastronomi 

Årets Kokk er et springbrett for unge kokker og en motor for utvikling i restaurantbransjen. Konkurransen viser frem bredden og kvaliteten i norsk kokkekunst, og bidrar til at Norge er en ledende matnasjon.

NHO Reiseliv gratulerer Team CAP med seieren i Årets Kokk 2025 og ser frem til reisen videre mot Marseille og Bocuse d'Or. 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Et portrettbilde av en ansatt
En kvinne med briller og mørk dressjakke. Foto

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: