Prestisjetung europeisk reiselivspris til Fursetgruppen

Publisert

En mann og en kvinne som smiler strålende. Mannen hoder et glass-trofé med teksten Hotrec award inngravert med gullbokstaver.

Fursetgruppen er vinneren av den europeiske hedersprisen HOTREC AWARD. Gjøran Sæther tok imot prisen på vegne av Fursetgruppen under gallamiddagen på HOTRECs årsmøte i Oslo tirsdag 29. april. Foto: NHO Reiseliv

Fursetgruppen er tildelt  den prestisjetunge prisen HOTREC Award for sitt fremragende arbeid for å skape levende møteplasser.

Kristin Krohn Devold delte tirrsdag ut prisen i forbildelse HOTRECs årsmøte, som ble arrangert på Hotel Bristol i Oslo 29. april 2025.

HOTREC Award deles ut av den europeiske reiselivsorganisasjonen HOTREC.

Prisen tildeles personer eller bedrifter som på en bemerkelsesverdig måte har bidratt i en årrekke til den europeiske reiselivsindustrien.    

Børrea Schau Larsen ved Soltstrand Hotel & Bad anno 1896 ble tildelt hedersprisen i 2021. Andre tidligere vinnere av prisen er blant andre Guillaume Gomez, Andrej Prebil og Jürgen Mädger.

Skapt av en visjonær kokk

NHO Reiseliv er vertskap for samlingen i 2025, og Krohn Devold åpnet sin tale med å fortelle om en visjonær kokk som I 1997 startet sin første restaurant:  

Denne kokken har nå en restaurantgruppe med rundt 25 unike etablissementer over hele Oslo, som sysselsetter over 500 dedikerte fagfolk. Navnet på den visjonære lederen er Bjørn Tore Furset, eier av Fursetgruppen. Sammen med Gøran Sæter, administrativ leder i selskapet, har duoen utviklet Fursetgruppen  til et av Norges ledende restaurantkonsern med stor bredde innen restauranter, catering, kantine og eventdrift, annonserte Kristin Krohn Devold fra scenen. 

Tildelingen var en stor overraskelse for vinnerne selv. 

Dette hadde jeg ingen anelse om. Det er en stor ære å motta denne prisen på venge av Fursetgruppen, sa en tydelig overasket Gøran Sæther under utdelingen. 

Enestående mat i historiske settinger  

Suksessen til Fursetgruppen går langt utover matopplevelser med høy kvalitet, god service og faglig kunnskap. Det som virkelig skiller dem er deres arbeid med å kombinere enestående mat med fornyelse av historisk betydningsfulle bygninger, står det i juryens begrunnelse: 

"Fra Dyna Fyr til "nye" Deich, det historiske Deichmanske bibliotek, og Festningsrestauranten, har Fursetgruppen blåst nytt liv i tradisjonsrike bygg og kulturminner og gjort dem til levende møteplasser i Oslo.  

Det sterke engasjementet til Bjørn Tore Furset og Gjøran Sæther har skapt livsrom der historie og gjestfrihet møtes, hvor tradisjon hedres og innovasjon trives. Fursetgruppens arbeid tar vare på vår kulturarv, samtidig som det beriker byens sosiale liv."

Viktige knutepunkter for offentlig liv og folkelig glede

Fursetgruppen er et selskap som ikke viker unna for vanskelige prosjekter. I stedet omfavner de utfordringen med å revitalisere dyrebare landemerker, og fylle dem med ny energi. Deres arenaer arrangerer alt fra fotballfeiringer til kulturelle begivenheter, og blir virkelig knutepunkter for offentlig liv og folkelig glede. 

På vegne av oss alle vil jeg takke grunnlegger og eier, Bjørn Tore Furset, administrerende direktør Gjøran Sæther og hele hans team for deres lidenskap og engasjement, fortalte Krrohn Devold: 

Arbeidet deres er til stor inspirasjon og et strålende eksempel på hvordan en virksomhet  kan tjene både matkultur samtidig som de skaper sosiale fellesskapsarenaer.
Gratulerer med denne velfortjente internasjonale anerkjennelsen. Vi ser frem til å se Fursetgruppen fortsette å blomstre og forme Oslos mat- og kulturscene i år fremover! 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Et portrettbilde av en ansatt

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: