Fjell, ski og storbyferie preger årets vinterferie

Publisert

En mann på ski og en hundekjøring. Foto.

Hundekjøring er på manges bucketlist i vinterferien. Foto: Visit Norway - Hans Petter Sørensen. Foto: Visit Norway - Hans Petter Sørensen

6 av 10 nordmenn har planer om å reise bort enten i vinterferien, eller i løpet av vinteren. De største skidestinasjonene melder om rekordgode bookinger i vinterferieukene.

3 av 10 planlegger å reise bort i selve vinterferien. Det er en høyere andel enn i fjor (1 av 4). 3 av 10 planlegger en reise utenom skolens vinterferieuker. Av de som skal på vinterferie svarer nær 7 av 10 (67 prosent) at de skal feriere i Norge. Over halvparten (53 prosent) skal på hytta. Det viser en fersk undersøkelse gjennomført i perioden 1.-15. februar av Ipsos på oppdrag for NHO Reiseliv med 1109 respondenter.

Vinter på Hovden Alpinsenter. Foto: Hovden Alpinsenter. Foto: Hovden Alpinsenter

–  Det er gledelig å se at det er mange som skal til fjells i vinter, og at såpass mange unner seg et avbrekk i skolens vinterferie. De fleste av oss har fått litt mindre å rutte med nå som prisene øker og renten går opp, men de færreste av oss vil velge bort gode skiopplevelser med venner og familie. Da dropper vi heller å kjøpe ny sofa. Det handler om å komme seg bort fra det daglige, være aktiv og sosial. Det er viktig for å få påfyll, overskudd og livsglede, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

– Ingen som snakket om storbyferie i Norge for 10 år siden

Hytteferie med ski, friluftsliv, venner og familie står i sentrum for de aller fleste som skal på vinterferie i Norge. Det er også en god andel (13 prosent) som planlegger gode mat- og vinopplevelser, kulturopplevelser (1 av 10) og storbyferie i eget land (13 prosent).

– Kortreist storbyferie i Norge har blitt en trend. Det viser de siste undersøkelsene vi har gjennomført i forbindelse med både sommer og høstferien. Det var ingen som snakket om storbyferie i Norge for 10 år siden. Det har skjedd en fantastisk utvikling med byene våre som nå konkurrerer på nivå med storbyer i utlandet både når det gjelder overnattingstilbud, matopplevelser, kultur og uteliv, sier Krohn Devold, som også viser til at 4 av 10 har planer om å dra ut og spise i løpet av vinterferien.

NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold. Foto: NHO Reiseliv

Ligger an til tidenes vinterferie

Skidestinasjoner som Hemsedal, Geilo, Trysil og Hafjell opplever stort ​trykk inn mot vinterferieukene. Mange melder om rekordmange utenlandske skiturister i år.   

– Norge var ett av få land i Europa som startet det nye året med fantastiske snøforhold. Det har ført til at mange som kanskje ellers ville ha reist til Alpene, velger norske skidestinasjoner i år. Snø har blitt et knapphetsgode, og mange har et sterkt ønske om å oppleve ekte vinterlandskap og vinteropplevelser – og det får de hos oss, sier NHO Reiseliv-direktøren.

– Og det er ikke bare skiopplevelser de utenlandske turistene er ute etter. Hundekjøring står på “bucket listen” til mange, samt trugeturer og ikke minst isbading har blitt veldig populært både blant utenlandske turister og oss nordmenn, fortsetter Krohn Devold.

Følg «trafikkreglene» for alpinanleggene

NHO Reiseliv-direktøren avslutter med en viktig oppfordring til alle som skal i bakken:

– Det kommer til å bli kjempestemning i bakken i år, med supert skiføre og mange skiglade nordmenn og utenlandske skiturister. Med mange i bakken er det ekstra viktig å vise hensyn, og følge alpinvettreglene slik at alle får en god og trygg opplevelse.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: