Matpriser til NHO Reiseliv-medlemmer

Publisert

To NHO Reiseliv-medlemmer vant pris under Matprisen 2019.Restaurant Under vant prisen for beste kjøkken, mens Astrid Regine Mässlander fra Manshausen Island ble tildelt KolleKarlas stipend

To NHO Reiseliv-medlemmer vant pris under Matprisen 2019.Restaurant Under vant prisen for beste kjøkken, mens Astrid Regine Mässlander fra Manshausen Island ble tildelt KolleKarlas stipend. Foto: Joachim Sollermann.

Restaurant Under og Astrid Regine fra Manshausen Island var blant vinnerne da Matprisen ble delt ut i Oslo 11. november. De er en inspirasjon, sier Merete Habberstad i NHO Reiseliv.

Matprisen arrangeres av DebioInfo med formål å løfte frem bøndene, kokkene og menneskene som setter økologi og bærekraft i fokus hver eneste dag. Prisen deles ut i ni kategorier, og ble feiret med storslått prisutdeling på Vippa i Oslo i går kveld.

– Matprisen er et viktig arrangement som hedrer kokker, produsenter og kjøkkenteam som arbeider målrettet med bærekraft. Vi vet at måten vi produserer maten vår på, og det vi spiser, kan være nøkkelen til å møte klimautfordringene. Vinnerne av denne prisen fortjener all ære, og de er en inspirasjon for oss alle, sier Merete Habberstad i NHO Reiseliv.

Vinnerne av denne prisen fortjener all ære, og de er en inspirasjon for oss alle, sier Merete Habberstad, kommunikasjondirektør i NHO Reiseliv.

Restaurant Under er Årets kjøkken

Restaurant Under ble hedret med prisen Årets kjøkken. Denne prisen gis til kjøkken som serverer smakfulle og bærekraftige måltider, jobber kreativt med råvarer og formidle kunnskap til gjestene.

 Årets vinner gjør alt dette. Mange vil kanskje si at de har tatt seg vann over hodet, men maten er i toppklasse og råvarene er kortreiste – faktisk i så stor grad at man kan se dem fra vinduet! Kunnskap om råvarene formidles både av omgivelsene og av de dyktige og dedikerte folka som jobber på kjøkkenet. Vinneren viser gjennom råvarene på menyen at man kan tenke nytt og bærekraftig om det vidunderlige mangfoldet i havet. Det er et lite under, sier juryen i sin begrunnelse.

Stipend til Astrid Regine Nässlander

I tillegg til de ni prisene, deles også KokkeKarlas stipend ut under Matprisen- arrangementet. Stipendet  på 50 000 kroner går hvert år til en ung og lovende kvinnelig kokk som er opptatt av å fremme bærekraftige måltider, bruke norske råvarer og styrke norsk matkultur.

Årets KokkeKarlas stipend gikk til Astrid Regine Mässlander. Hun har lenge arbeidet ved Manshausen Island, og mottok kokkeprisen under fjorårets Matpris. Stipendpengene hun nå mottar, skal brukes til personlig kompetanse om kjøttforedling og kjøttproduksjon med høye etiske verdier.

– Astrid Regine er en ambisiøs kokk og foredler med stor yrkesstolthet og yrkesglede. Hun setter maten for seg selv, fremmer bærekraftige måltider, og tar vare på og utvikler de norske mattradisjonene. Astrid inspirerer til å tenke helhetlig rundt maten vi tilbereder og spiser, og gjennom dette gjør hun kokkeyrket attraktivt for flere, sier juryen i sin begrunnelse.

NHO Reiseliv-medlem Stokkøya Sjøsenter var nominert til selveste Matprisen 2019, og var på plass under prisutdelingen. Fra venstre Roar Svenning, Ingrid Langklopp, Torild Langklopp, og Morten KIarslen, som satt i juryen. Foto: Merete Habberstad.

 

Matprisen 2019
Alle vinnerne: 

Matprisen: Heinrich Jung
Debioprisen: Hrímnir Ramen
Årets produsent: Homlagarden
Årets formidler: Bondens Marked Norge
Barne- og ungdomsprisen: Steinerbarnehageforbundet
Årets storkjøkken: Godt Brød
Årets kjøkken: Under
Kokkeprisen: Mette Beate Evensen
Utfordrerprisen: VG Matbørs
Mottaker av KokkeKarlas stipend: Astrid Regine Nässlander

 

 

Bærekraftig reiseliv

Vi jobber for at Norge skal være en bærekraftig destinasjon. Stikkord: Bærekraftige innkjøp, mindre matsvinn, nasjonale turstier og mye mer.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: