Ber regjeringen sikre flytoget

Reiselivet og luftfarten ber regjeringen sikre tilbringertjenesten til Oslo Lufthavn. NHO Luftfart, NHO Reiseliv og Visit Oslo mener det er uklokt å legge ned Flytoget fra 2028.

For Oslo-regionens attraktivitet for både arbeids– og fritidsreiser, er et «airport express-tilbud» avgjørende. Det er feil å legge ned dette tilbudet, mens vi ser at stadig nye land etablerer nettopp et slikt tilbud til sine hovedflyplasser.

For eksempel etablererer Paris og Krakow dedikerte flytogtilbud, mens London, Stockholm og flere andre land allerede har attraktive flytogtilbud. Vi er bekymret for at nedlegging av Flytoget vil gjøre Oslo Lufthavn og Osloregionen mindre attraktiv og svekke Oslo Lufthavn posisjon som internasjonal hub. 

Vi ber regjeringen revurdere nedlegging av Flytoget i 2028, og vi ber om at vi blir involvert i diskusjonene som berørte parter i saken. Vi ber samferdselsministeren ta initiativ til et møte med oss så raskt som mulig.  

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Et portrettbilde av en ansatt

Siste nytt

  1. Deltakerne i Nordisk mesterskap er klare

    Kokkelaget fra Spiseriet/Stavanger konserthus og servitørlærlingene fra Brasserie France vant sine klasser under ASKO Servering Norgescup i helgen. Lagene skal nå representere Norge i Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærlinger i Helsinki i april.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: