Ny regjering begraver fireårsregelen

Publisert

KrF vil ikke kreve å holde på fireårsregelen i eventuelle regjeringsforhandlinger, ifølge stortingsrepresentant Hans Olav Syversen. Tidligere har Høyre, Frp og Venstre støttet NHO Reiselivs krav om å fjerne fireårsregelen.

Fireårsregelen innebærer at en skjenkebevilling automatisk opphører 30. juni året etter at et nytt kommunestyre tiltrer.

– Har man først fått skjenkebevilling, og man ikke bryter alkohollovens bestemmelser, er det lite hensiktsmessig at man må søke på nytt hvert fjerde år. I praksis handler regelen om en byråkratisk fornyelse og fungerer ikke som en bortfallsregel som ivaretar lokaldemokratiet, sier administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Tidligere har Høyre, Venstre og Fremskrittspartiet støttet NHO Reiseliv i kravet om å fjerne fireårsregelen. Under en valgfrokost i regi av kommunikasjonsbyrået Burson-Marsteller onsdag denne uken ble stortingsrepresentant Hans Olav Syversen (KrF) spurt direkte om hvordan partiet vil forholde seg til fireårsregelen. Syversen svarte at fireårsregelen ikke er en kampsak for partiet.

– Personlig er jeg mer opptatt av de som misbruker bevilgingen enn at den blir gitt for et visst antall år. Det er ikke noe ultimat krav for Kristelig Folkeparti å holde på fireårsregelen, sier KrF-politikeren.

Kristin Krohn Devold er glad for signalene fra stortingsrepresentanten.

– Det er viktig å peke på at dette handler om næringspolitikk, og ikke alkoholpolitikk. Regelen skaper en usikker situasjon for ansatte, som i realiteten ikke har en sikker jobb mer enn i fire år av gangen. Det er også uheldig for eier fordi regelen kan gjøre det vanskelig for en virksomhet å skaffe finansiering på lik linje med virksomheter i andre næringer, sier Krohn Devold.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: