Skjenkestoppen i Oslo videreføres i to uker til

Nyhet, Servering

Publisert

Byrådet i Oslo viderefører strenge tiltak som berører reiselivet. Serveringssteder må holde stengt og det blir fortsatt skjenkestopp i hovedstaden i to uker til. – Bransjen trenger et tydelig signal allerede neste uke om når uteservering blir tillatt, sier NHO Reiseliv-direktøren.

De nasjonale lettelsene annonsert av Statsministeren 13. april gjelder altså ikke i Oslo. Oslo kommune har valgt å holde på dagens tiltak til og med 29. April.  

#205

Med god avstand ute, og gode smitteverntiltak på plass er det fint mulig å ta en øl eller et glass vin til måltidet på en forsvarlig måte, slik de nå har tillatt i London. Bransjen trenger et tydelig signal allerede neste uke om når uteserveringen kan starte slik at de kan begynne å planlegge og ta tilbake ansatte, sier Kristin Krohn Devold.

– 1. mai kickstarter sesongen for uteservering og det bør Oslo kommune tillatte. Med god avstand ute, og gode smitteverntiltak på plass er det fint mulig å ta en øl eller et glass vin til måltidet på en forsvarlig måte, slik de nå har tillatt i London. Bransjen trenger et tydelig signal allerede neste uke om når uteserveringen kan starte slik at de kan begynne å planlegge og ta tilbake ansatte, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.  

– På samme måte som Statsministeren kom med tydelige signaler om hvilke tiltak regjeringen vil lette på én uke i forkant, forventer vi ukentlige vurderinger fra byråden i Oslo for å skape mest mulig forutsigbarhet for bransjen, fortsetter Krohn Devold.  

Haster med å få opp reiselivsaktiviteten i Oslo  

NHO Reiseliv-direktøren understreker at det haster med å få opp reiselivsaktiviteten i hovedstaden, for å unngå konkurser og tap av arbeidsplasser. NHO Reiseliv lanserer i dag en fersk undersøkelse gjennomført 8. - 13. april blant 600 reiselivsbedrifter som viser at den månedslange nedstengningen i Oslo rammer byens reiseliv hardt:  

  • 9 av 10 reiselivsbedrifter har 76 – 100 prosent lavere omsetning siste fire uker enn normalt 
  • Seks av ti har likviditetsproblemer
  • Seks av ti mener det er en reell risiko for konkurs
  • Halvparten av reiselivsbedriftene i Oslo planlegger oppsigelser 
  • Fire av ti reiselivsbedrifter har allerede gjennomført oppsigelser
Les NHO Reiselivs ferske situasjonanalyse  her

– Det sitter titusenvis av permitterte i reiselivet og klør etter å komme tilbake på jobb. Derfor må kommuner med særskilte tiltak nå tenke kreativt i gjenåpningen, for eksempel ved å raskt tillate uteservering. Det haster med å få opp aktiviteten i reiselivet, særlig i Oslo der de ansatte ikke har vært på jobb på mange måneder, hoteller, restauranter og uteliv har store likviditetsproblemer og det er et skremmende høyt antall bedrifter som frykter konkurs, avslutter Krohn Devold.  

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Barn og voksne som kjører ned en skibakke i snødriv. Foto. Norefjell skisenter.

Slik er situasjonen for norsk reiseliv nå

Oppdatert 16. januar 2023

Med forventet lavere forbruk og uten strømstøtte, står norske reiselivsbedrifter i en usikker situasjon i starten på 2023. 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: