Verken lettelser eller nye nasjonale tiltak i dag

Publisert

Illustrasjonsbilde fra en restaurant: Bilde av en servitør som dekker et bord.

Regjeringen følger smittesituasjonen i- og utenfor- Norge, og foretar ingen av de planlagte lettelsene i innreisereglene nå.

Reiselivet er tilfreds med at fullvaksinerte europeere og ansatte får komme inn til landet, det er det markedet vi bør satse på nå, sier Krohn Devold. Hun anbefaler alle å vaksinere seg og ellers følge lokale - og nasjonale anbefalinger.

– Det er godt at helsemyndighetene håndterer situasjonen med fatning, basert på innleggingstall, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv, Kristin Krohn Devold.  

–  Reiselivet er tilfreds med at fullvaksinerte europeere og ansatte får komme inn til landet, det er det markedet vi bør satse på nå, sier Krohn Devold. Hun anbefaler alle å vaksinere seg og ellers følge lokale - og nasjonale anbefalinger.

Les også: Oppdaterte reiseråd for turister og ansatte

Vurderes ikke tiltak på restaurant, uteliv eller konferanse

– NHO Reiseliv har i dag vært i kontakt med politisk ledelse i både Oslo, Bergen og Tromsø og forsikret oss om at det ikke vurderes tiltak på restaurant, uteliv eller konferanse nå, sier fagdirektør for næringspolitikk, Ole Michael Bjørndal.

– Vi er tilfreds med at det ikke gjeninnføres meters-kravet eller reduserte skjenketider. Det ville vært katastrofalt for en næring som er midt i gjenreisningsfasen, sier han.  

NHO Reiseliv la også vekt på at Norge også er i en helt annen situasjon enn i fjor i høst med tanke på både sykehuskapasitet og vaksinestatus. Det er òg grunn til å minne om Bergen kommunes håndtering av smitteøkningen i vår, hvor de gjorde en rekke tiltak som ikke rammet restaurant og uteliv, og faktisk utvidet skjenketidene til å gjelde utendørs. NHO Reiseliv mener dette er en fruktbar tilnærming som bidrar til å sikre sysselsetting og hindre konkurser.

 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: