Endret praksis etter henvendelser

Publisert

Foto av en dommerklubbe

Foto: Illustrasjonsbilde, Pixabay

Domstoladministrasjonen avlyser og endrer anskaffelse etter henvendelser.

NHO mottok nylig bekymringsmelding fra flere hoteller om at Domstoladministrasjonens utlyste anskaffelse av kurs- og konferansetjenester la til grunn at deltakere i konkurransen måtte være etablert i alle de store byene, et krav som NHO og NHO Reiseliv har reagert på tidligere  og som har blitt bedret etter et samarbeid om en veileder med Sykehusinnkjøp og direktoratetet for forvaltning og økonomistyring, DFØ. 

At slik praksis fortsatt pågår blant offentlige innkjøpere var derfor en nedslående beskjed å få rett før jul, men en kjapp henvendelse førte til et gledelig svar: 

"Domstoladministrasjonen ønsker å åpne for deltilbud i konkurransen, slik at flere enn kun de store hotellkjedene som er etablert i alle de store byene kan delta i konkurransen. Formuleringen i kunngjort konkurransegrunnlag burde vært annerledes. Dette retter vi nå opp ved at konkurransen avlyses og ny konkurranse med korrigert konkurransegrunnlag publiseres."

Det kom også frem i kommunikasjonen at Domstoladministrasjonen også kommer til å vurdere et innspill som har kommet mht. avbestillingsregler i kontrakten.

— Vi er veldig glad for at det nyttet å si ifra i denne omgang. NHO og NHO Reiseliv fortsetter å følge med på offentlige anskaffelser og setter pris på beskjeder fra oppmerksomme medlemmer og flinke samarbeidspartnere i NHO, sier politisk rådgiver i NHO Reiseliv, Kjersti Aastad. 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Siste nytt

  1. Klart for meklingsinnspurt på Riksavtalen

    Fellesforbundet og NHO Reiseliv, og Parat og NHO Reiseliv, møtes lørdag 13. april klokken 10.00 for å ta fatt på meklingsinnspurten i tariffoppgjøret.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: