NHO Reiseliv

Innhold

Offentlige anskaffelser og anbud

Sommerhilsen til frittstående og historiske hoteller fra Kristin Krohn Devold

Frittstående hotell opplever ofte å bli diskriminert i konkurransen om offentlige anbud. NHO Reiseliv ønsker størst mulig grad av konkurranse om offentlige anbud.

  1. Nyhet, Overnattingssteder, Politikk offentligeanskaffelser

    Startskudd for samarbeid om mer rettferdige hotellanbud

    NHO Reiseliv og NHO møtte onsdag Sykehusinnkjøp, Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) og frittstående hoteller for å diskutere hvordan frittstående aktører kan sikres deltakelse i statlige hotellanbud.

  2. Nyhet, Overnattingssteder, Serveringssteder, Politikk tilsyn, offentligeanskaffelser

    Regjeringen videreutvikler Altinn - lover enklere hverdag for hoteller og restauranter

    Regjeringen vil bruke 50 millioner kroner på å videreutvikle Altinn slik at de offentlige datasystemene lettere kan snakke sammen.

Det er viktig at offentlige innkjøpere ikke stiller strengere krav enn nødvendig. Innkjøpere bør samtidig være oppmerksomme på om det er mulig å dele opp kontrakter slik at også flere mindre bedrifter kan delta i konkurransen, eller åpne opp for at leverandørene kan gi deltilbud. Det kan gi økt konkurranse om oppdraget.

Ja til størst mulig grad av konkurranse om #offentligeanskaffelser

For reiselivsnæringen er det viktig at kontrakten deles opp i levering av rom/frokost og konferansetjenester. På den måten vil et hotell kunne gi deltilbud på kun rom/frokost eller kun konferansetjenester.  Om tilbudet ikke deles opp, vil det i mange tilfeller ikke være mulig for frittstående hotell uten landsdekkende kjedetilknytning å konkurrere om levering av rom-/frokost- eller konferansetjenester.

I Regjeringserklæringen ble det sagt at Regjeringen ønsker å arbeide å "videreutvikle Altinn som plattform, og ha som mål at næringslivet bare skal behøve å rapportere samme informasjon til det offentlige én gang."  Vi mener myndighetene må få fortgang i dette arbeidet, og at bedrifter således kan vise til allerede offentlige godkjente dokumenternår de leverer anbud godkjennelser og tillatelser fra både kommunale, for eksempel skjenkebevilling og brannvern, fra regionale og statlige etater, som skatt eller mattilsyn, Jo bedre koordineringen og informasjonshåndtering, jo enklere blir anbudsprosessen. Dette omfatter også teknisk standarder og sertifiseringer, som miljøsertifisering. 

 

Se også:

#offentligeanskaffelser: TwitterInstagram
nhoreiseliv.no/offentligeanskaffelser

Har du spørsmål eller innspill? Spør Kjersti.

1. mai 2018 ble Kjersti Aastad ansatt for å sette full trykk på vårt arbeid med offentlige anskaffelser. Kjersti samarbeider tett med NHOs anskaffelseseksperter.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva som er problemet. Oppgi gjerne e-post slik at vi kan kontakte deg tilbake:

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Nummeret er avmeldt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: