Fagbrev innen Restaurant- og matfag gir spennende jobbutsikter

Nyhet

Publisert

Bilde av en ung kokk med logoen til Landskonferansen for Restaurant- og matfag.

Landskonferansen for restaurant- og matfag er landets største konferanse for alle som brenner for mat- og måltidsfagene. Konferansen strømmes gratis 23. september. Meld deg på nedenfor.

Ungdom som begynner på utdanningsprogrammet Restaurant- og matfag har meget gode jobbutsikter etter bestått fagprøve. På Landskonferansen for Restaurant- og matfag 23. september, får du vite hvorfor.

Landskonferansen for Restaurant- og matfag (LKRM) samler rådgivere, karriereveiledere, faglærere, opplæringskontorene og alle andre med interesse for restaurant- og matfagene, for kunnskapsdeling og faglig påfyll om aktuelle temaer.

For de unge er det en god investering og sikte seg inn mot restaurant- og matfagene nå. Det store behovet for fagarbeidere i bransjen beviser det. Dessuten utvikler elever på Restaurant- og matfag en rekke evner og ferdigheter, som vil være nyttige senere i karrieren, understreker Henrik Hamborg i NHO Reiseliv, som er en av arrangørene bak Landskonferansen for Restaurant- og matfag 2021.

Næringslivet gjenåpner

I perioden fra 2014 til pandemien inntraff, ble det skapt 50 000 nye arbeidsplasser innen reiselivet. Næringen skal nå fortsette den gode veksten fra tiden før pandemien, og dermed trengs det blant annet flere kokker, servitører og fagarbeidere i sjømatproduksjonen.

– Nordmenn har nå virkelig fått opp øynene for feriereiser i eget land gjennom måneder med helt eller delvis stengte grenser. Med god plass, ren luft og bærekraftige reiselivsprodukter, vil Norge trolig styrke sin posisjon også i en tøffere konkurranse om internasjonale turister, sier Henrik Hamborg i NHO Reiseliv, en av medarrangørene for årets konferanse.

Mat og helse en viktig rekrutteringsarena

Landets skoler sitter på en viktig nøkkel for å sikre rekrutteringen til restaurant- og måltidsbransjen. Derfor er målrettede rekrutteringsaktiviteter i samarbeid mellom ungdomsskolene og de videregående skolene avgjørende.

– Restaurant- og matfag er heldig fordi vi har et eget fag, Mat og helse, som kan brukes som en unik rekrutteringsarena. Både ved å skape matglede gjennom selve matlagingen, men også for å vise frem de spennende jobbmulighetene som finnes i bransjen. Dette kan også suppleres i fagene Utdanningsvalg og Arbeidslivsfag, fortsetter Hamborg.


Dette lærer ungdommene på Restaurant- og matfag

For de unge er det en god investering og sikte seg inn mot restaurant- og matfagene nå. Det store behovet for fagarbeidere i bransjen beviser det. Dessuten utvikler elever på Restaurant- og matfag en rekke evner og ferdigheter, som vil være nyttige senere i karrieren. Uansett hvor den enkelte måtte velge. Man får testet både kreativitets- og presisjonsegenskaper, og lære om ledelse, praktisk problemløsning og samarbeid.

– Evnene til å samarbeide og finne løsninger i fellesskap, blir særlig høyt verdsatt hos mange arbeidsgivere, og det gjelder også i reiselivet, avslutter Hamborg.

Følg konferansen
gratis
23. september 2021

Landskonferansen for Restaurant- og matfag 2021

Landskonferansen for Restaurant- og matfag 23. september 2021 er heldigital og går over en halv dag (12.00-15.00). På konferansen møter du myndigheter, aktører fra bransjen, rådgivere og faglærere i skolene, og ikke minst: Ungdommer som deler sine erfaringer fra hverdagen som elever og lærlinger innen restaurant- og matfag.

Konferansen er åpen for alle, og det er gratis å delta. Meld deg på Landskonferansen for Restaurant- og matfag her

Arrangørene av konferansen jobber målrettet med å heve anseelsen til både reiselivet og de tilhørende restaurant- og matfagene. På denne måten vil man lettere kunne øke søkertallene til utdanningsprogrammet og samtidig bidra til høyere gjennomføringsgrad. 

Spørsmål som vil bli reist på konferansen:

  • Hvordan sikre rekrutteringen til bransjer i vekst?
  • Hvordan møte utfordringene i arbeidsmarkedet etter korona?  
  • Hva er de mest aktuelle trendene og endringene i bransjen?  
  • Hvordan sørge for gode utviklingsmuligheter gjennom hele karriereløpet?
Se programmet og les mer om Landskonferansen for Restaurant- og matfag her

 

Landskonferansen for Restaurant- og matfag

Digital konferanse 23. september 2021

For deg som brenner for kompetanse og rekruttering til restaurant- og matfagene 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

NHO Reiseliv sender hyppige oppdateringer med siste nytt om situasjonen for norske reiselivsbedrifter. Meld deg på her.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 0 nyhetsbrev:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: