Nye reiselivskurs går av stabelen

Publisert

En mann og en kvinne spiser ute på restaurant.

MULIGHETER: Drømmer du om en jobb i reiselivet? Reiselivsfagskolen på Geilo tilbyr ulike kurs innenfor næringen. Foto: Odd Roar Lange.

Om kort tid starter den så langt største serien med reiselivskurs, og blant målgruppen finner man personer som er eller har vært tilknyttet reiselivsnæringen.

Reiselivsnæringen er i ferd med å reise seg etter pandemien, og skal tilbake til nivået fra før pandemien med gode gjestall som skal sørge for høy verdiskaping for bedriften og jobber for den enkelte.

BEHOV: Det er et stort behov for å utdanne medarbeidere til reiselivsbransjen, sier politisk rådgiver innen kompetanse og rekruttering, Henrik Hamborg i NHO Reiseliv. Foto: Per Sollermann.

Mer enn 1200 personer har i løpet av det siste året gjennomført digitale reiselivskurs via Fagskolen Viken, Norsk Reiselivsfagskole på Geilo.

– Ettersom bransjen har mistet mange ansatte til andre bransjer, eller andre land, er det et stort behov for å utdanne medarbeidere til bransjen, eller kurse eksiterende medarbeidere. Derfor er tilbudet til Reiselivsfagskolen på Geilo midt i blinken, sier politisk rådgiver innen kompetanse og rekruttering, Henrik Hamborg i NHO Reiseliv.

Bredt kurstilbud

Alle kursene er gratis og undervises av erfarne bransjefolk.

– Kursene kan kombineres med fulltids- eller deltidsjobb, sier fagansvarlig ved Norsk Reiselivsfagskole, Kyrre Romuld. 

Reiselivsfagskolen startet i fjor sommer og er en del av Fagskolen Viken. Reiselivsfagskolen åpner denne gangen for kurs i ni temaer:

  • Hotelldrift,
  • Matsikkerhet,
  • Restaurantledelse,
  • Bærekraftig reiseliv og reisemålsutvikling,
  • Kommunikasjon, formidling og språk,
  • Markedsføring og økonomi,
  • Grunnleggende digital kompetanse tilpasset reiselivsnæringen.
  • Kurs på engelsk i «innføring i bærekraftig reiseliv»
  • Kurs på engelsk i «innføring i digital markedsføring»

Varer i cirka to måneder

Kursene varer mellom 8 og 10 uker og undervises via nett på ulike ukedager. Man kan følge kurset direkte, eller se sendingene som opptak. Etterspørselen har vært stor og vi gleder oss over at tilbudet videreføres når landet gjenåpnes. Derfor håper vi at reiselivsledere over hele landet oppmuntrer sine medarbeidere og kolleger til å få ny og bransjerettet kunnskap eller å gjenoppfriske tidligere kompetanse. Og tilbakemeldingene fra tidligere kursdeltakere har vært svært god, fortsetter Romuld.

Oppstart i løpet av høsten

Påmeldingen til kursene er i full gang og kan gjøres her.

De fleste kursene gir fra fem til åtte studiepoeng, og flere kan utvides til komplette kurs ved Norsk Reiselivsfagskole. Slik kan kursene også brukes som del av de 2-årige studiene ved fagskolen. 

– En nyhet denne høsten er altså kurs på engelsk i henholdsvis digital markedsføring og bærekraftig reiseliv. For mange ansatte i reiselivet har dette vært et savn. Kjenner du noen i reiselivet med annen språk- og kulturbakgrunn enn norsk, så ikke nøl med å tipse dem om disse kursene, avslutter Romuld.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: