Møte med myndighetene om hvalsafari- og havfiskebransjen

Publisert

I DISKUSJON: NHO Reiseliv møtte statssekretær Vidar Ulriksen i fiskeridepartementet. Foto: NHO Reiseliv.

NHO Reiseliv møtte statssekretær Vidar Ulriksen i fiskeridepartementet for å diskutere en eventuell sertifiseringsordning, økt tilstedeværelse fra kontrollmyndigheter, videre samarbeid og fremtidsperspektiver for hvalsafari- og havfisketurismen i Norge.

— NHO Reiseliv har lenge fulgt hvalsafari- og havfiskebransjen aktivt og ser verdiskapingen og seriøsiteten våre medlemsbedrifter bidrar med, sier næringspolitisk fagsjef i NHO Reiseliv, Ole Michael Bjørndal. 

Det ble derfor viktig for NHO Reiseliv å raskt ha møte med ny politisk ledelse i fiskeridepartementet. Mandag, 29. november, møtte NHO Reiseliv Vidar Ulriksen, statssekretær for fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran.  

NHO Reiseliv har lenge vært i dialog med bransjen som representerer svært mange bedrifter innenfor både hvalsafari- og havfisketurisme 

— Våre bedrifter ønsker å bli tatt seriøst og jobbe med omdømme samtidig som man anerkjenner disse næringenes verdi som bidragsyter til distriktsarbeidsplasser og aktivitet langs kysten, påpeker Bjørndal. 

Vidar Ulriksen sier fiskeridepartementet ønsker å bidra til å få dette inn i ordnede former og har en felles interesse å ta vare på de seriøse aktørene. 

Forbedret vekst og omdømme 

NHO Reiseliv vil fortsette å jobbe aktivt jobbe for en positiv utvikling av bransjen, samtidig bidra til at alle parter jobber for bedre næringens vekst og omdømme.  

— Vi håper på fortsatt god dialog og gjennomslag for våre medlemmer også med den nye regjeringen, noe vi fikk inntrykk av at statssekretæren var enig i, avslutter Bjørndal. 

Dette ble diskutert under møtet: 
  • Forslag fra hvalsafariaktørene om å innføre en sertifiseringsordning som kan ivareta kvalitet og sikre en bærekraftig næring 
  • Behovet for på kort sikt økt tilstedeværelse fra kontrollmyndighetene i områder hvor det er stor hvalsafariaktivitet 
  • Videre utvikling av havfisketurisme både med tanke på regelverket som kom 1.1.2021 og utviklingen av selve næringen bl.a. gjennom ønske om innføring av en sertifiseringsordning for havfiskebedriftene 
  • Videre samarbeid 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: