Mathias Thoresen er vinner av årets servitør-NM

Publisert

3 menn som smiler til kamera og som holder en pokal hver i hånda og en gavesjekk.

NHO Reiseliv gratulerer medaljevinnerne i NM i servitørfaget. Mathias Thoresen (i midten) er vinner av årets servitør-NM. Sølv gikk til Marius Tjelta (til venstre) og bronse gikk til Birk Torp. Foto: NHO Reiseliv

NHO Reiseliv gratulerer vinnerne av årets NM i servitørfaget. − De er gode ambassadører for bransjen.

NM i servitørfaget ble arrangert for 10. gang av Servitørlauget KKHR i samarbeid med NHO Reiseliv, ASKO, TINE og Norsk Restaurantskole. NHO Reiseliv gratulerer alle medaljevinnerne: 

− NHO Reiseliv vil gratulere alle deltakerne, og medaljevinnerne spesielt. De er gode ambassadører for bransjen, og vi er svært imponert over nivået og det de leverte i denne konkurransen, sier Henrik Hamborg, politisk rådgiver på kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.

Vinnerne ble tildelt en gavesjekk fra styret i NHO Reiseliv Viken Oslo, som er stolte sponsorer av arrangementet.

En viktig rekrutteringsarena 

Konkurranser og mesterskap gir økt motivasjon og faglig utvikling for den enkelte deltaker, samtidig som det er et viktig bidrag i rekrutteringsarbeidet. Norgesmesterskapet i servitørfaget vil være med å øke kunnskapen om faget, noe som igjen vil kunne ha positiv innvirkning på rekrutteringen. Det er ekstra stas at vinneren i år også ble tildelt kongepokal, sier Hamborg.

Henrik Hamborg, politisk rådgiver for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv. Foto: Per Sollerman

Servitøren spiller en viktig rolle for gjestenes matopplevelse  

Hamborg forteller at den gode historien om mat- og drikkevarene har blitt en viktig del av matopplevelsen, og at servitøren spiller en svært viktig rolle i å formilde historien til gjestene: 

− Servitøren spiller en viktig rolle for gjestenes matopplevelse. En god servitør ser gjesten og dens behov. Samtidig er det viktig at servitøren kan gi spennende og nyttig informasjon om råvarene og drikkevarene til gjestene. Det er viktig at disse ferdighetene og egenskapene ivaretas, og vi må derfor fortsette rekrutteringsarbeidet til servitørfaget, sier Hamborg før han fortsetter: 

− Spesielt for tilreisende gjester er den gode historien om mat- og drikkevarene en viktig del av det norske reiselivsproduktet.  

8 talentfulle deltakere  

Vinneren av NM i servitørfaget ble belønnet med den høythengende Kongepokalen. Tidligere har vinnere av NM i kokkekunst blitt belønnet med Kongepokalen, men i år fikk vinneren av servitør-NM for første gang muligheten til å få med seg HM Kongens pokal hjem. Av de 8 deltakerne som nå er videre, er det tre tidligere vinnere og flere sølv- og bronsevinnere:  

 • Deltaker nr. 1 Tor Espen Ovesen- 22 år fra Lom 
 • Deltaker nr. 2 Marius Tjelta- 31 år fra Kristiansand 
 • Deltaker nr. 3 Magnus Thomassen- 23 år fra Alta 
 • Deltaker nr. 4 Birk Torp- 26 år fra Trondheim 
 • Deltaker nr. 5 Jon Skaset Mølmen- 26 år fra Asker 
 • Deltaker nr. 6 Rolf Eyvind Wenstad- 47 år fra Oslo 
 • Deltaker nr. 7 Kristoffer Aga- 29 år fra Bergen 
 • Deltaker nr. 8 Mathias Toresen- 28 år fra Oslo 

Tilbakeblikk på fjorårets NM i Servitørfag

 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Siste nytt

 1. Klart for meklingsinnspurt på Riksavtalen

  Fellesforbundet og NHO Reiseliv, og Parat og NHO Reiseliv, møtes lørdag 13. april klokken 10.00 for å ta fatt på meklingsinnspurten i tariffoppgjøret.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: