Uteservering i vår og sommer?

Publisert

Hvis du driver i hovedstaden og ønsker å utvide arealet til den uteserveringen du alt har, må du søke via nettsidene til Næringsetaten i Oslo kommune.

Ønsker du å utvide området for uteserveringen din eller ha en helt ny uteservering utenfor serveringsstedet ditt? Kanskje vil du servere mat og drikke lengre utover kvelden? Slike endringer må du først søke din kommune om.

Direktør i Næringsetaten, Britha Røkenes. Foto: Morten Brakestad.

Kombinasjonen av tidlig vår og gjenåpning av samfunnet vil nok merkes spesielt godt på uteserveringene i Oslo i vår og sommer. De fleste ønsker å utnytte utearealene sine best mulig.

Oppfordres til å søke nå  

Hvis du driver i hovedstaden og ønsker å utvide arealet til den uteserveringen du alt har, må du søke via nettsidene til Næringsetaten i Oslo kommune.   

— Vi får ofte mange slike søknader samtidig når våren nærmer seg. Etter en lang periode med koronarestriksjoner er vi nå ekstra opptatt av at utelivsnæringen skal få maksimalt ut av uteserveringen på finværsdagene. Derfor oppfordrer vi om å søke allerede nå og få bevillingene i orden i tide, sier direktør i Næringsetaten, Britha Røkenes.   

Hold serveringen på rett område  

Det er kun det arealet du har fått lov til å bruke av grunneieren, som kan brukes til uteservering. Stoler og bord kan ikke flyttes utenfor dette området.   

Skal du søke Næringsetaten om en helt ny uteservering, må du ha visse vedlegg klare. Hvis du har serveringsbevilling og søker om utvidelse, må du legge ved en tegning som viser det nye arealet. Hvis du har både serveringsbevilling og skjenkebevilling, må du legge ved tilsvarende tegning, og tillatelse fra grunneieren, for eksempel leiekontrakt. 

Hvis du driver et sted i Oslo og ikke vet hvem som eier utearealet som du ønsker å bruke, kan du kontakte bydelen lokalet ligger i, eller Bymiljøetaten.   

I Oslo sendes alle søknader om bevillinger via Næringsetatens nettsider: Her kan du lese mer om hvilke vedlegg og opplysninger som er nødvendige.  

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

  • Ole Michael Bjørndal
  • Fagdirektør næringspolitikk
  • Pressebilder

Siste nytt

  1. Bodø på hotelltoppen i juni

    Bodø topper hotellstatistikken blant de norske storbyene i juni. Nå bør det jobbes strategisk for å sikre at dette gir en varig utvikling og at Bodø styrkes som en reiselivsdestinasjon, sier Hans Christian Hansson i NHO Nordland.

  2. Lanserer campingvettregler

    Campingsesongen er godt i gang. Å følge campingvettreglene gir en tryggere og hyggeligere campingferie.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: