Påskepraten: Bratt spenning og flat moro på Oppdal

Quality Skifer Hotel

Hotelldirektør Arve Tokle ved Quality Skifer Hotel på Oppdal. Foto: Bedriften og Wikimedia Commons.

– Vi er omkranset av fjell, og du kommer ikke tettere på naturen, sier sjefen på Quality Hotel Skifer.

Quality Hotel Skifer

Annenhver nordmann planlegger å reise bort i påsken. Av disse skal 8 av 10 feriere i Norge, viser en undersøkelse NHO Reiseliv har fått gjennomført.  

Hva kan jeg forvente meg hvis jeg legger påskeferien til Oppdal og Quality Hotel Skifer, hotelldirektør Arve Tokle?

– Her har vi et tilbud til alle. For barna har vi aktiviteter som grilling av marshmallow og barnedisco. For de som føler seg litt mer voksne, har vi afterski på ettermiddagen. Etter å ha nytt et godt måltid i restauranten vår kan du kose deg i baren og høre på god musikk fra dyktige trubadurer på kvelden. Og etter en dag ute i bakken kan du få senket skuldrene og slappe av i vår velværeavdeling, eller rett og slett ta en behandling fra velværemenyen vår.

Arve Tokle

  • 53 år
  • Direktør ved Quality Hotel Skifer

– Oppdal er et spennende reisemål hele året med bratt spenning og flat moro. Utvalget av tjenester, butikker og aktiviteter er stort. Vi er midt i Norge, omkranset av fjell, og du kommer ikke tettere på naturen, verken sommer eller vinter. Tilgangen er enkel både med bil, buss, tog og fly.

Hvem er påskegjestene dine, og hva ønsker de å gjøre i påsken?

– Påskegjestene kommer fortrinnsvis fra Midt-Norge og Møre og Romsdal. De ønsker å nyte påskefjellet og sol og ski på silkeføre, enten langrenn eller alpint, og de vil ha god mat, god drikke og god stemning både på hotellet og i bygda for øvrig.

Hva er den største utfordringen for din bedrift?

– Det er å ha forutsigbare rammebetingelser, og da snakker jeg om den plutselige endringen av merverdiavgiften på overnatting. For oss gir det utfordringer når det gjelder kontrakter med utenlandske turoperatører, hvor vi ikke får tatt igjen merverdiavgiften på pris. Vår næring sysselsetter mange ute i distriktene, og det er direkte næringsfiendtlig å øke reiselivsmomsen med 50 prosent på to år. Vår bransje har så små marginer at vi ikke tåler å få slike overraskelser rett i fanget. Det sparker bein under de fantastisk flotte folkene som jobber hver dag for å holde liv i overnattingsstedene. Så har vi som de fleste bedrifter utfordringer med å skaffe faglært arbeidskraft, men vi gjør det vi kan i vår bedrift for å bidra. Per i dag har vi tre lærlinger som kommer til å bli dyktige fagutøvere.

Hvordan vil du oppsummere 2018 så langt?

– Hittil i år har vi hatt en positiv utvikling fra i fjor, og det skyldes langt på vei den fantastiske vinteren vi har hatt med stabilt fint vær og masse snø både i løype og bakker.

Hvordan ser resten av året ut?

– Relativt bra, men vi har fortsatt senger å fylle for å nå de målene vi har satt oss.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: