Gullgaffelen til Eyvind Hellstrøm

Publisert

Sort-hvitt-portrett av en kokk i kokkejakke. Foto

Eyvind Hellstrøm ble tildelt Æresprisen Gullgaffelen 2023 av Stiftelsen Norsk Gastronomi. - Hadde ikke Eyvind stått i og for sin kompromissløse holdning til gastronomi fra 80-tallet frem til i dag, ville landets restaurantsektor og matinteresse sannsynligvis være fattigere, uttalte Sven Erik Renaa under utdelingen 27. mars. Foto: Bocuse d'Or Norge

Eyvind Hellstrøm hedres med Bocuse d'Or Norges ærespris Gullgaffelen 2023 for sin ekstraordinære innsats for utvikling av landets gastronomikultur.

Bilde av en mann som holder et diplom med tittelen Gullgaffelen

Eyvind Hellstrøm ble hedret for sin avgjørende innsats for kokkefaget og gastronomien med Gullgaffelen Ærespris 2023. Foto: Stiftelsen Norsk Gastromomi

Eyvind Hellstrøm var innehaver av Bagatelle i 27 år, som blant annet var første restaurant i Norden som oppnådde to stjerner i Guide Michelin. Hellstrøm konkurrerte selv for Norge i Bocuse d’Or i 1989, og ble senere Norges president og dommer i Bocuse d’Or i 22 år frem til 2015.

Han stod bak etableringen av Stiftelsen Bocuse d’Or Norge, nå Stiftelsen Norsk Gastronomi, som har blitt en av bransjens viktige talentutviklere gjennom sine konkurranser, treningsmetodikk og nettverk. Eyvind ledet også historiens første Europafinale, Bocuse d’Or Europe, i Stavanger i 2008. Han signerte også Nordisk Matmanifest på vegne av Norge og norske kokker i 2004.

27. mars 2023 hedret det norske Bocuse-akademiet og Stiftelsen Norsk Gastronomi , med historiens første Gullgaffelen Ærespris.

– Hadde ikke Eyvind stått i og for sin kompromissløse holdning til gastronomi fra 80-tallet frem til i dag, ville landets restaurantsektor og matinteresse sannsynligvis være fattigere. Vi som kommer etter står blant annet på hans skuldre, og skylder han en evig, stor takk for mye av den utviklingen vi har gjennomlevd over de siste 30 årene, sier Sven Erik Renaa, avtroppende styreleder i det norske Bocuse-akademiet og styremedlem i Stiftelsen Norsk Gastronomi.

 

Sølv til Norge i Bocuse d'Or

Filip August Bendis andreplass i Bocuse d'Or er en imponerende prestasjon som setter norsk gastronomi, norske kokker og Norge som matdestinasjon tydelig på kartet.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: