Sølv til Norge i Bocuse d'Or

Publisert

Fire menn i kokkeklær og medalje rundt halsen som brøler av glede. En av dem holder en sølvstatuett.

Gledesbrøl på pallen i Lyon. Fra venstre coach Christopher W. Davidsen, lagpresident Sven Erik Renaa, Norges kandidat og Bocuse d'Argent 2023 Filip August Bendi, og commis Leon Haarberg Nilsen. Foto: Bocuse d'Or Norge | Linda Wiken

Norges kandidat Filip August Bendi vant sølvet i Bocuse d'Or 2023. Norges Leon Haarberg Nilsen vant prisen for beste commis. Danmark og Ungarn kom på henholdsvis første og tredje plass.

Glad vinner: Filip August Bendi med Bocuse d'Argent-trofeet. Foto: Bocuse d'Or Norge | Linda Wiken

–  Det har vært en reise. Det har tatt år å komme hit, og det har vært en fantastisk opplevelse og konkurranse. Jeg er glad og jeg er stolt. Takk, folkens, sa Filip August fra seierspallen i Lyon mandag kveld.

Bocuse d’Or er verdens desidert vanskelige og mest prestisjefylte kokkekonkurranse.  Teamene i verdensfinalen har kvalifisert seg gjennom nasjonale konkurranser, og deretter gjennom de regionale kvalifiseringskonkurranser i Asia, Amerika, Afrika og Europa. 

Team Norge lar lagt ned tusenvis av treningstimer foran verdensfinalen, der de var første lag ut i konkurransekjøkkenet. Årets oppgave var en treretters barnemeny basert på fransk gresskar i tillegg til en fatrett bestående av breiflabb, blåskjell og kamskjell fra Skottland.

Les også: Team Norway er klare

Dette er den norske sølvmenyen

Setter Norge som matdetstinasjon tydelig på kartet

Norge har til sammen vunnet fem gull, tre sølv og fire bronsemedaljer i Bocuse d'Or. I Europafinalen har Norge alltid stått på pallen,  og er med det verdens mestvinnende land i antall pallplasser.

Å vinne sølvet i Bocuse d'Or er en utrolig prestasjon som bidrar til å sette norsk gastronomi og Norge som matdestinasjon tydelig på kartet, sier Kristin Krohn Devold. Foto: Oda Hveem/Fete Typer

–  At Norge hevder seg på et slik skyhøyt nivå er fantastisk imponerende. Filip, Leon og hele Team Norge er inspirasjon for alle som brenner for mat og kokkekunst. Å vinne sølvet i Bocuse d'Or er en utrolig prestasjon som bidrar til å sette norsk gastronomi og Norge som matdestinasjon tydelig på kartet. Dette er noe matentusiaster verden over vil merke seg, og som vil bidra til at mange vil oppdage matnasjonen Norge som reisemål, sier Kristin Krohn Devold. 

Leon (21) vant beste commis

Et sammensveiset lag og intens trening var oppskriften til Team Norway under opptakten til verdensmesterskapet. Laget har tilbragt tusenvis av timer sammen, og det gode samspillet mellom Filip August Bendi og commis Leon Haarberg Nilsen var tydelig gjennom den fem timer lange prestasjonen på kjøkkenet.  

Også dommerne la merke til det gode samarbeidet mellom de to, og Leon Haarberg Nilsen ble kåret til årets beste commis under konkurransen.  

– Nå  skal vi feire. Til ære for laget jobben om er lagt ned. Og for alle som er her. Og spesielt for Leon. Jeg har jo verdens beste commis, fortalte Filip August stolt til NHO Reiseliv etter seremonien. 

–  Men et visste jeg jo fra før, da! 

Foto: Linda Wiken

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Et portrettbilde av en ansatt

Team Norway er klare

Et sammensveiset lag og intens trening er oppskriften når Filip August Bendi, Christopher W. Davidsen og Leon Haarberg Nilsen skal  forsvare Norge i Bocuse d'Or.

Bronse til Norge i Bocuse d'Or Europe

Filip August Bendi vant bronse i Bocuse d'Or Europe i Budapest.  Norge og Team Norway er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2023. Danmark og Ungarn kom på henholdsvis første- og andreplass.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: