Horecabransjens Ærespris 2023 går til Morten Thorvaldsen

Publisert

En mann på en scene. mannen holdet et diplom.

Det var en veldig rørt konsernsjef som i dag mottok Horecabransjens Ærepris 2023. Foto: Nova Spektrum

Horecabransjens høyeste utmerkelse går til konserndirektør i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen for sitt mangeårige arbeid med å bygge opp en av Norges største hotellkjeder.

En mann og en dame på en scene. Mannen holder et diplom i hånda.

Morten Thorvaldsen er tildelt Horecabransjens Ærespris 2023. Her sammen med Landbruks- og matminister Sandra Borch som delte ut prisen under åpningskonferansen på UMAMI. Foto: NHO Reiseliv

Landbruks- og matminister Sandra Borch delte ut prisen under åpningskonferansen på UMAMI ARENA i Lillestrøm - den største møteplassen for mat- og måltidsbransjen. I juryens begrunnelse heter det at Thorvaldsen får prisen "for å ha bygd en sterk norsk hotellkjede, der søkelyset også er satt på det gode vertskap med store gjeste- og matopplevelser, men også vært en forbilledlig arbeidsgiver når det gjelder rekrutteringen til bransjen".

Brenner for rekruttering til bransjen

– Dette er en velfortjent anerkjennelse av Morten Thorvaldsens engasjement og mangeårige arbeid med å bygge opp en av Norges største hotellkjeder. Det Thorvaldsen har fått til er veldig imponerende! Han startet i oppvasken som 13 åring, og har bygget seg opp til å bli konserndirektør for Thons Hotels som i dag har lag 80 hoteller i Norge, i tillegg til hoteller i Brussel og Rotterdam, sier Kristin Krohn Devold juryleder og administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Morten er et viktig forbilde for mange unge som kan tenke seg en jobb i reiselivsnæringen

Kristin Krohn Devold

Hun roser også Thorvaldsens innsats for å øke rekrutteringen til bransjen:

– Thorvaldsen brenner for rekruttering, og er opptatt av å vise frem alle de gode karrieremulighetene som finnes i bransjen. Han representerer en stor og viktig arbeidsgiver for om lag 3500 ansatte, og er en leder som bryr seg, og som er tett på medarbeiderne sine og ikke minst hotellgjestene, fortsetter Krohn Devold.

Rørt konsernsjef

Det var en veldig rørt konsernsjef som i dag mottok Horecabransjens ærepris:

– Tusen takk, det var en stor overraskelse. Dette er en bransje som jeg håper at flere politikere forstår, at er det noe vi egentlig setter pris på så er det de som jobber her, de som bruker bransjen, og ikke minst politikerne som hjelper oss og heier på oss. Å få denne æresprisen, for å ha jobbet lenge og klart å jobbe seg opp er utrolig stas. Jeg begynte jo som «stuegutt», og fikk påfyll og utdannelse av arbeidsgiverne som har hjulpet meg hit jeg er i dag. Jeg vil takke NHO Reiseliv, Kokkenes Mesterlaug og Horeca for prisen, sier Morten Thorvaldsen.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: