–  Viktigere enn noen gang å sette konkurransekraft på agendaen

Publisert

En mann i dress som står ved siden av logoen til Landskonferansen for Restaurant og matfag

Landskonferansen for Restaurant- og matfag går av stabelen på UMAMI arena 15. februar og samler rådgivere, karriereveiledere, faglærere, opplæringskontorer, lærlinger og representanter fra næringslivet for kunnskapsdeling, diskusjoner og faglig påfyll.

Landskonferansen for restaurant- og matfag legges i år til UMAMI Arena. Over to dager møtes næringsliv, politikere, fagfolk og lærlinger for å diskutere fremtidens konkurransekraft i mat- og måltidsbransjen.

UMAMI Arena er den største møteplassen for mat- og måltidsbransjen. NHO Reiseliv er i år blant arrangørene for ukens to første arrangementer, fordelt på to dager.  

– Jeg gleder meg veldig. Vi har et program spekket med toneangivende stemmer som representerer bredden i mat- og måltidsbransjen, og reiselivsnæringen, sier Henrik Hamborg, politisk rådgiver i NHO Reiseliv.

Les mer om Landskonferansen for Restaurant- og matfag

Landskonferansen for Restaurant- og matfag er landets største konferanse for deg med interesse for kompetanse og rekruttering til mat- og måltidsfagene. 15. februar samler konferansen rådgivere, karriereveiledere, faglærere, opplæringskontorene og alle andre med interesse for restaurant- og matfagene, for kunnskapsdeling og faglig påfyll om aktuelle temaer. Foto: LKRM

Kraften til å ta Norge videre

Åpningskonferansen har temaet "Kraften til å ta Norge videre" og går av stabelen 14. februar. På programmet står spørsmål knyttet til utvikling, innovasjon, rekruttering og utdanning av faglærte til bransjen.  

Landbruks- og matminister Sandra Borch er invitert for å snakke om regjeringens ambisjoner for bransjen. I tillegg kommer næringstoppene Anne Marit Panengstuen, Nortura, Morten Thorvaldsen, Thon Hotels, Runar Hollevik, Norgesgruppen, Gjøran Sæther, Furusetgruppen og Tone Hartviksen, 4Service 

Utfordringer og løsninger knyttet til rekruttering av faglært arbeidskraft, bærekraft og utviklingskraft for næringen står på agendaen.  

– Det er viktigere enn noen gang å snakke om konkurransekraft for å sikre næringen for fremtiden. Når vi får samlet noen av de mest toneangivende aktørene fra hele verdikjeden i mat- og måltidsbransjen og reiselivsnæringen, og disse får møte organisasjoner og politikere, er jeg helt sikker på at vi skal få høre veldig spennende samtaler disse dagene.  

Landskonferansen for restaurant- og matfag 

Den årlige Landskonferansen for restaurant- og matfag som blant annet NHO Reiseliv arrangerer, er 15. februar. Her samles årlig rådgivere, karriereveiledere, faglærere, opplæringskontorer, lærlinger og representanter fra næringslivet for kunnskapsdeling, diskusjoner og faglig påfyll.  

– UMAMI Arena og Landskonferansen var en veldig god match i år, og det var derfor naturlig for oss å legge konferansen hit. Fremtidens konkurransekraft er tett forbundet med å løse utfordringer knyttet til rekruttering av kompetanse og ansatte, så jeg ser frem til mange, gode samtaler og innlegg, sier Hamborg.  

Vi kan jo ikke snakke om fremtiden til næringen uten å snakke om de som skal jobbe i den i fremtiden.

Men vi må også snakke
med dem, og med de som er tettest på dem.

Henrik Hamborg, NHO Reiseliv

Elever, lærlinger og unge fagarbeidere kommer også på scenen for å dele sine erfaringer. Det samme gjør også lærere ved videregående skoler og fagskoler.  

– Vi kan jo ikke snakke om fremtiden til næringen uten å snakke om de som skal jobbe i den i fremtiden. Men vi må også snakke med dem, og de som er tettest på dem. Fagskolene er for eksempel svært viktig for å sikre tilgangen på sårt tiltrengt kompetanse. Utdanning og kompetanseheving stopper ikke etter endt fag- og svennebrev, men man kan lære hele livet. Det er et viktig perspektiv å få frem og snakke mer om, sier Hamborg.  

19 år gamle Martin Lund er lærling i industriell matproduksjon hos Tine Tunga i Trondheim. Han er en av frontfigurene i kampanjen Smak deg frem, og er en av lærlingene du møter på Landskonferansen for Restaurant og matfag. Foto: Smak deg frem

Rekrutteringskampanjen Smak deg frem som nylig fikk fornyet støtte av regjeringen vil også være sentralt under konferansen. Kampanjen som ble lansert i 2021 har skapt mye engasjement blant ungdommer, og i 2022 så man for første gang på flere år at søknadstrenden til Restaurant- og matfag var positiv. 

Deler ut Kompetansepris og Horecabransjens ærespris 

Det skal også deles ut to priser under arrangementet. Blant disse er den gjeve Horecabransjens ærespris. Årets vinner blir den fjerde i rekken, og er tidligere delt ut til Bent Stiansen (2020), Arne Brimi (2017) og den avdøde Jan E. Rivelsrud (2014). Horecabransjens Ærespris er instituert som bransjens høyeste utmerkelse, og deles i år ut av Landbruks- og matminister Sandra Borch.  

Landskonferansens kompetansepris skal også deles ut. Prisen skal stimulere til økt innsats, interesse og publisitet innen området opplæring og kompetanse. Det er bransjesamarbeidet Landskonferansen for restaurant- og matfag (LKRM) som står bak denne viktige kompetanseprisen. 

Kokk Christer Rødseth konferansier

Landskonferansen for Restaurant og matfag  samler rådgivere, karriereveiledere, faglærere, opplæringskontorene og alle andre med interesse for restaurant- og matfagene, for kunnskapsdeling og faglig påfyll om aktuelle temaer.

Konferansen et samarbeid mellom ulike aktører fra arbeidslivet, inkludert NHO Reiseliv, og dekker temaer som er relevante for alle som er opptatt av rekruttering og utvikling av restaurant- og matfagene. Konferansen foregår over to dager, og finner sted på landets største arena for mat- og måltidsbransjen, UMAMI Arena.
 

Årets konferansierer på er politisk kommentator Eirik Bergesen og kokk Christer Rødseth. Mens det er Anita Løyning, leder Foreningen for Opplæringskontorene i Restaurant- og Matfag og Espen Lynghaug, NHO Mat og drikke som er konferansierer på dag to. 

Les mer og meld deg på Landskonferansen for Restaurant- og matfag her

 

 

Utdanning og kompetanse

Flinke fagfolk er en forutsetting for at Norge fortsatt skal vokse som reiselivsdestinasjon. NHO Reiseliv arbeider strategisk og politisk for å sikre riktig og nok arbeidskraft til norsk reiselivsnæring.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

  • Henrik Hamborg
  • Politisk rådgiver for kompetanse og rekruttering
  • Pressebilder

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: