Team Norway er klare

Publisert

Fire kokker i kokkejakker

Norges Bocuse-kandidat, Årets kokk 2021-vinner Filip August Bendi, reiser til Lyon med det samme stjernelaget som vant bronsen i Bocuse d’Or Europe i Budapest. Kjernelaget består av Christopher W. Davidsen (coach) og Leon Haarberg Nilsen (commis), med Sven Erik Renaa som lagets president. Foto: Stian Broch

Et sammensveiset lag og intens trening er oppskriften når Filip August Bendi, Christopher W. Davidsen og Leon Haarberg Nilsen skal  forsvare Norge i Bocuse d'Or.

Filip August Bendi har lenge drømt om å representere Norge i Bocuse d'Or.  Nå er det like før det skjer. 

–  Jeg husker da Charles Tjessem vant Bocuse d’Or. Jeg hørte det på radioen i bilen. Jeg tenkte at om det var mulig, så vil jeg også gjøre det.

22. januar 2023 blir drømmen virkelighet. Da går startskuddet for verdensfinalen i Bocuse d'Or i Lyon. Og på det norske konkurransekjøkkenet skal Filip August står klar, sammen med et sammensveiset Team Norway. 

– En kandidat er ingenting uten teamet sitt, og jeg er veldig glad for å ha fått med meg mine erfarne, hardtarbeidende og kreative kokker med videre på laget, forteller Filip August Bendi.

Veien til Bocuse d'Or


Filip August Bendi er Norges kandidat i Bocuse d'Or. Men til daglig utvikler han menyer for Thon Hotels. Dette er første episode i dokumentaren som Thon Hotels har laget om Filip Augusts vei mot Bocuse d'Or. Resten av serien ser du på thonhotels.com/veien-til-bocuse-dor/.

Skyhøyt nivå på treningskjøkkenet 

På treningskjøkkenet på Gardermoen, har Filip August Bendi og teamet jobbet målrettet med  å eksperimentere med de ulike råvarene for å finne ut hvilke teksturer og smaker som harmonerer med hverandre. Sammen jobber de også med å utvikle ideene knyttet til presentasjon og geografisk identitet. Alt henger sammen med alt, og presisjonsnivået er skyhøyt.

– Christopher W. Davidsen er enormt erfaren. Som Bocuse-kandidat tok han selv sølv, både i Europa-kvaliken i 2016 og i verdensfinalen i 2017. Dermed vet han hva som kreves for å komme på pallen.

– Leon er et utrolig kokketalent, som allerede har gjort seg bemerket i diverse lærlingkonkurranser. Det at han selv har ambisjoner om å konkurrere, er viktig, forklarer kandidat Filip August Bendi.

Sven Erik Renaa er en av landets fremste konkurransekokker med viktige seire på sin CV. Han er også en etterspurt dommer i internasjonale kokkekonkurranser. Han eier og leder flere spisesteder i Stavanger.

Menyen holdes hemmelig 

Bocuse d’Or-finalen 2023 arrangeres i Lyon 22. og 23. januar og Team Norway skal konkurrere på dag en, i kjøkken nummer én. Menyen som Team Norway skal levere er en godt bevart hemmelighet, offentliggjøres ikke før etter at startskuddet er gått. Men ser vi på rettene som Team Norway leverte i Bocuse d'Europe i 2022 - har vi alle noe å se frem til.

Norges meny i 2022

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Et portrettbilde av en ansatt

Bronse til Norge i Bocuse d'Or Europe

Filip August Bendi vant bronse i Bocuse d'Or Europe i Budapest.  Norge og Team Norway er dermed videre til verdensfinalen i Lyon i januar 2023. Danmark og Ungarn kom på henholdsvis første- og andreplass.

Bocuse d’Or Europe til Trondheim i 2024

Norge og Trondheim blir neste vertsland for den prestisjefylte konkurransen Bocuse d'Or Europe. Det vil  skape positiv oppmerksomhet for norske restauranter, kokkeyrket og Norge som matnasjon.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: