Sterkt og samlet Team Norway er klar for Bocuse d'Or

Publisert

Foto av Team Norway i et digitalt møte.

Team Norway er et sammensveiset lag bestående av kandidat Christian André Pettersen, coach Geir Skeie og commis Even Strandbråten Sørum. Tom Victor Gausdal er president for Team Norway og dermed Norges dommer i konkurransen. Foto: Bocuse d'Or Norge.

Christian André Pettersen har ambisjoner om å komme øverst på pallen i Lyon. Derfor består Team Norway av håndplukkede kokker med faglig og gastronomisk erfaring uten like.

Når kandidat Christian André Pettersen inntar konkurransekjøkkenet i Lyon 26. september, har han ambisjoner om å komme øverst på pallen. For å klare det har han satt sammen et kreativt og erfarent team, som både utfyller og utfordrer ham. Som coach har han Geir Skeie, mens Even Strandbråten Sørum er med som commis også denne gang. Tom Victor Gausdal er president for Team Norway og dermed Norges dommer i konkurransen.

– Det som kjennetegner teamet er både at vi jobber knallhardt sammen, men også at vi respekterer hverandre og har store kokkehjerter som banker i takt, forteller Christian André Pettersen.

Deltar i Bocuse d'Or for andre gang

Christian André Pettersen er en av Norges mest erfarne konkurransekokker og deltar for andre gang i Bocuse d’Or. I 2018 tok han et overlegent gull i europafinalen, og fulgte opp med en sterk tredjeplass i verdensfinalen i Lyon i 2019. I 2020 gikk han igjen til topps i europafinalen. Nå er ambinsjonen å stå øverst på pallen i Lyon.

– Det aller viktigste for meg, er å ha et team som motiverer meg og som får meg til å prestere bedre, sier Christian André. –  Både kjerneteamet og det utvidete teamet er satt sammen av dyktige kokker som har andre egenskaper enn meg, og som dermed utfyller meg som kokk.

Blir inspirert av gullvinnercoach

Som coach har Christian André denne gangen valgt Geir Skeie, som vant gull i Bocuse d’Or Europe i 2008 og i Bocuse d’Or i 2009.

– Geir Skeie har en enorm konkurranseerfaring og er en av få kokker som har tatt gull både i europafinalen og i verdensfinalen. Han vet nøyaktig hva som skal til for å komme på pallen i Lyon og er en faglig sterk kokk. Som coach inspirerer han meg utvilsomt til å pushe mine egne grenser, og jeg gleder meg til å vise resultatene i Lyon, forklarer Christian André.

Erfaren og energisk commis

Commis er Even Strandbråten Sørum fra Begnadalen i Valdres. Han hadde læretiden ved Statholdergaarden i Oslo, og har jobbet som kokk på restaurant Fagn i Trondheim. Han var også med som commis da Christian André Pettersen gikk til topps i Årets kokk 2019 og i Bocuse d’Or Europe i 2020.

– Even er en hardtarbeidende kokk med et beundringsverdig energinivå. Vi fungerer veldig godt sammen, og jeg gleder meg veldig til å stå sammen med ham på konkurransekjøkkenet i Lyon, sier Christian André.

Erfaren konkurransekokk i presidentstolen 

President for Team Norway er Tom Victor Gausdal. Han tok sølv i Bocuse d’Or i 2005, ett poeng bak Frankrikes Serge Vieira. Han har deltatt på Kokkelandslaget i 22 år, og var med da laget vant VM-gull i 2006. Han er medeier, leder og aktiv kokk i restaurantgruppen Lava Oslo, har gitt ut flere kokebøker og vært programleder og deltager i Top Chef, Masterchef, Kokkenes kamp og Til bords med fienden.

–  Tom Victor er en svært dyktig og kreativ kokk med en tung konkurranseerfaring. Han er både styremedlem og faglig leder i foreningen Årets kokk Akademiet (det norske Bocuse-akademiet), og nylig så vi ham som ansvarlig for Årets kokkespire. Jeg er veldig glad for å ha ham som president for Team Norway, og som Norges representant i dommerpanelet, sier Arne Sørvig, daglig leder i stiftelsen Norsk Gastronomi, som står bak den norske innsatsen.

Bocuse d’Or 2021 arrangeres 26. og 27. september. Christian André Pettersen skal i ilden i kjøkken nummer én på konkurransens første dag. I alt konkurrerer 22 kandidater om å komme på pallen i Lyon.

 

Disse skal kjempe om å bli Årets Kokk 2021

Fem erfarne konkurransekokker skal kjempe om å bli Årets kokk 2021. Vinneren blir Norges kandidat i Bocuse d’Or 2023 – verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: