NHO Reiselivs Hederpris 2015 til Ina Utne

Publisert

#205

Ina Utne.

Hotellveteran Ina Utne (70) fra Hotel Ullensvang i Hardanger er tildelt NHO Reiselivs Hederspris for 2015.

Utne mottok prisen, et diplom og et litografi av Jan Harr, under NHO Reiselivs Årskonferanse på Scandic Seilet i Molde onsdag 20. mai.

«Ingen har hatt et lengre sammenhengende tillitsverv i næringen enn Ina Utne. Helt fra begynnelsen av 1980-tallet i Norsk Hotell – og Restaurantforbund, via etableringen av Reiselivsbedriftenes Landsforening i 1997, og frem til i dag i NHO Reiseliv har hun vært medlem av NHO Reiselivs Tariffutvalg. I løpet av disse årene har Utne utrettelig stått på for reiselivets rammevilkår og vist et særlig sterkt engasjement for distriktsbedriftene», heter det i juryens begrunnelse.  

Fjerde generasjon vertskap

– Tusen takk! Nå ble jeg så rørt at jeg ikke tror jeg klarer å si noe mer enn det, tusen takk, sa Ina Utne fra scenen da hun mottok prisen på Scandic Seilet onsdag kveld. 

Sammen med Edmund Harris Utne er Ina Utne fjerde generasjon vertskap ved Hotel Ullensvang i Lofthus i Hardanger. Hun har vært økonomidirektør ved hotellet siden 1969. Før det jobbet hun åtte år på Hotel Bristol i Oslo, de siste to som lønningssjef.

«Utne er en ekte reiselivsveteran som har tjent næringen i over 50 år, og som gjennom svært god forretningsforståelse og kunnskap om økonomistyring har vært med på å bygge opp et av Norges mest unike fjordhotell», skriver juryen videre i sin begrunnelse.

Samfunnsengasjert

Årets vinner av Hedersprisen har også hatt en lang rekke verv i politikk og øvrig næringsliv. Blant annet har Utne vært vararepresentant til Stortinget for Hordaland Høyre i perioden 1997 – 2001, styremedlem i Indre Hardanger Kraftlag fra 2006 til 2010 og sittet åtte år som styremedlem i NHO Hordaland. Utne er fortsatt meddommer i tingrett, arbeidsrett og lagmannsrett, verv hun har hatt helt siden 1981.

Juryen bak Hedersprisen består av president Ole Warberg og administrerende direktør Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv.

Tidligere vinnere av NHO Reiselivs Hederspris er restaurantgründer Bjørn Tore Furset, hotelldirektør Terje Hansen i Brakanes Hotel Group, mesterkokk Bent Stiansen, hotellgründer Olav Thon og Sundvolden Hotell og Utvika Camping.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: