Ber regjeringen sikre flytoget

Reiselivet og luftfarten ber regjeringen sikre tilbringertjenesten til Oslo Lufthavn. NHO Luftfart, NHO Reiseliv og Visit Oslo mener det er uklokt å legge ned Flytoget fra 2028.

For Oslo-regionens attraktivitet for både arbeids– og fritidsreiser, er et «airport express-tilbud» avgjørende. Det er feil å legge ned dette tilbudet, mens vi ser at stadig nye land etablerer nettopp et slikt tilbud til sine hovedflyplasser.

For eksempel etablererer Paris og Krakow dedikerte flytogtilbud, mens London, Stockholm og flere andre land allerede har attraktive flytogtilbud. Vi er bekymret for at nedlegging av Flytoget vil gjøre Oslo Lufthavn og Osloregionen mindre attraktiv og svekke Oslo Lufthavn posisjon som internasjonal hub. 

Vi ber regjeringen revurdere nedlegging av Flytoget i 2028, og vi ber om at vi blir involvert i diskusjonene som berørte parter i saken. Vi ber samferdselsministeren ta initiativ til et møte med oss så raskt som mulig.  

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Et portrettbilde av en ansatt
  • Merete Habberstad
  • Avdelingsdirektør kommunikasjon og allianse
  • Pressebilder

Siste nytt

  1. Bodø på hotelltoppen i juni

    Bodø topper hotellstatistikken blant de norske storbyene i juni. Nå bør det jobbes strategisk for å sikre at dette gir en varig utvikling og at Bodø styrkes som en reiselivsdestinasjon, sier Hans Christian Hansson i NHO Nordland.

  2. Lanserer campingvettregler

    Campingsesongen er godt i gang. Å følge campingvettreglene gir en tryggere og hyggeligere campingferie.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: