NHO Reiseliv

Innhold

Byrådet går inn for automatisk fornying av skjenkebevillinger i Oslo

Nyhet, Servering

Publisert

Illustrasjonsbilde

Illustrasjonsbilde. Foto: Pelle Martin, Unsplash

NHO Reiseliv har lenge ønsket endringer i alkoholloven og er svært positive til byrådets forslag om at serveringssteder i Oslo skal få fornyet skjenkebevillinger automatisk.

—At vi tvinger absolutt alle 1600 som får skjenke øl i Oslo til å kjempe for sin eksistens hvert fjerde år vil jeg ikke bruke tid på lengre, sier byråd for næring og eierskap, Marthe Scharning Lund (Ap), til Dagsavisen.

Hyggelig gjennomslag

NHO Reiseliv har lenge tatt til orde for å fjerne fireårsregelen i alkoholloven og at skjenkebevillinger må gis inntil videre.

– Vi har lenge argumentert for at fornyelsesprosessen både er unødvendig og ressurskrevende for både bevillingshaver og kommunen da de fleste søknader om skjenkebevilling blir fornyet. Derfor er det veldig positivt at byrådet nå foreslår at bevillingene skal fornyes automatisk. Dette er et hyggelig gjennomslag for NHO Reiseliv som vi vet våre medlemmer har ønsket seg lenge, sier næringspolitisk fagsjef i NHO Reiseliv, Ole Michael Bjørndal. 

Tidligere har søknad om skjenkebevilling betydd mye byråkrati, og store kostander knyttet til å søke om bevillinger har skapt uforutsigbarhet for bedriftene.

Nina Solli, regionsdirektør i NHO Viken, mener at automatisk fornyelse av skjenkebevillinger utgjør en voldsom forenkling for bedriftene, i tillegg til å være et viktig signal til serveringsbransjen i Oslo.

–Serveringsbransjen er med på å gjøre Oslo til en attraktiv by å besøke. Reiseliv er også en svært inkluderende bransje. Nå håper vi flere kommuner gjør som Oslo. En gledens dag, vi heier på dette initiativet, sier Solli.

Partiet Venstre har også programfestet automatisk skjenkebevilling.

Vil bekjempe arbeidskriminalitet

Offentlige myndigheter bruker store summer på å forvalte fireårsregelen. 

NHO Reiseliv har tidligere argumentert for at kommuner som endrer fireårsregelen vil kunne bruke de frigjorte midlene på blant annet grundigere oppfølging av bedriftene gjennom risikobaserte kontroller.

–Jeg vil i stedet bruke de ressursene til å gå etter de useriøse. Dette er en bransje der vi vet det finnes økonomisk kriminalitet, arbeidslivskriminalitet, sosial dumping og skatteunndragelser. Vi øker antall kontroller, går etter vandel og går etter de vi vil ha fjernet, sier næringsbyråden til Dagsavisen.

 
Se også: 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: