Gjennomslag for NHO Reiseliv - kommunal støtte justeres

Publisert

Finansministeren bekrefter at 675 av de 750 millionene som skal fordeles til kommunene i kommende runde, skal fordeles etter antall årsverk innen overnatting og servering.

#205

Vi så at svært mange kommuner som var avhengige av reiselivsbedriftene sine i liten grad fikk noe støtte, fordi arbeidsledighetsandelen ikke gjenspeilet dette. Nå håper vi at fordelingen blir jevnere og at kommunene svært raskt ser på hvordan de har og skal fordele midlene, slik at de kommer raskt ut til disse bedriftene, sier politisk rådgiver i NHO Reiseliv, Kjersti Aastad.

I et svar til stortingsrepresentant Kjell Børge Frieberg fredag 9. april, skriver finansministeren at av støtten som skal utbetales i kommende runde, skal 675 av de 750 millionene fordeles til kommunene etter hvor mange årsverk de har innen overnatting og servering. Her kan du lese spørsmålet og svaret på Stortingets hjemmesider 

Dette er i tråd med den anbefaling NHO Reiseliv sendte kommunaldepartementet denne uken. 

– Dette er svært gledelig, sier politisk rådgiver i NHO Reiseliv, Kjersti Aastad. 

– Vi så at svært mange kommuner som var avhengige av reiselivsbedriftene sine i liten grad fikk noe støtte, fordi arbeidsledighetsandelen ikke gjenspeilet dette. Nå håper vi at fordelingen blir mer rettferdig og at kommunene svært raskt ser på hvordan de har og skal fordele midlene, slik at de kommer raskt ut til disse bedriftene, sier Aastad.

Om den kommunale kompensasjonsordningen

Den kommunale kompensasjonsordningen innebærer at kommunene har fått midler fra staten som skal bevilges til bedrifter som er hardt rammet av pandemien. Kommunene fikk 275 millioner i desember 2020, 1 milliard i mars og 750 millioner igjen etter påske, til sammen over 2 milliarder.

I første omgang ble 500 millioner utbetalt til kommuner med over gjennomsnittet høy arbeidsledighet og smittevernnedstengning på de høyeste nivåene, og 500 millioner skulle fordeles til alle landets kommuner basert på befolkningsgrunnlaget. 750 millioner holdes av til andre runde.  Regjeringen har også sagt at det vil komme ytterligere 500 millioner til dette i revidert nasjonalbudsjett. 

NHO Reiselivs anbefaling av fordeling i kommunene finner du her. 

Siste nytt

  1. Booking.com fjerner alle prisparitetsklausuler

    NHO Reiseliv har lenge påpekt behovet for å innføre et forbud mot såkalte prisparitetsklausuler i avtaler mellom hoteller og internasjonale plattformselskaper. Nå har flere års kamp ført fram.

  2. Nye momsregler vedtatt: - Skuffende og forunderlig

    NHO Reiseliv og leiebilbransjen ble ikke hørt da  regjeringspartiene og SV kom til enighet om revidert nasjonalbudsjett. Det er nå klart at regjeringens forslag om leiebilmoms ble vedtatt uten endringer.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: