Statens vegvesen endrer planer om veistenging etter varsko fra reiselivet

Publisert

Rv3 gjennom Alvdal i Østerdalen. – Veistenging på dagtid ville vært dramatisk, sier hotelleier Øyvind Frich (innfelt). Foto: Wikimedia Commons/Andewa og NHO Reiseliv.

Etter at NHO Reiseliv og flere kommuner reagerte på sen og mangelfull varsling om stenging av Riksvei 3 i Østerdalen, gjorde Statens vegvesen om på planene. – Glad jeg er på NHO-laget, sier lettet hotelleier.

Via bedriften Frich's Hotel & Spiseri på Alvdal ble NHO Reiseliv før helgen gjort kjent med at Riksvei 3 skal stenges for utbedringer i tre uker fra og med 27. august. Stengingen ble først kunngjort til lokale myndigheter via en pressemelding 15. august.

I et brev til Samferdselsdepartementet mandag påpekte NHO Reiseliv at varselet om stenging kommer altfor sent, og at Frich's Hotel & Spiseri vil stå overfor tap i millionklassen om planene ikke blir endret umiddelbart. NHO Reiseliv ba om at vedlikeholdsarbeidet heller blir gjennomført på kveldstid.

Plan for nattarbeid

Onsdag kunngjorde Statens vegvesen at innvendingene til NHO Reiseliv og ordførerne i Tynset, Alvdal, Rendalen og Stor-Elvdal er tatt til følge.

Statens vegvesen innrømmer at informasjonen har vært for dårlig, noe etaten lover å rette opp ved senere arbeider på Riksvei 3, og skriver at entreprenøren har klart å lage en plan for nattarbeid.

– Ville vært dramatisk

NHO Reiseliv er godt fornøyd med at samferdselsmyndighetene tar hensyn til næringslivet.

– Vår medlemsbedrift Frich's Hotel & Spiseri får hovedtyngden av sine kunder fra reisende på den aktuelle veistrekningen, og den sene varslingen ville ført til store inntektstap for en bedrift i høysesong. At Statens vegvesen har forstått dette og kommet frem til en løsning som tar hensyn til bedriftene, er vi svært glad for, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

– Nå er jeg glad jeg er på NHO-laget. Veistenging på dagtid ville vært dramatisk for vår bedrift og andre bedrifter i Østerdalen, sier Øyvind Frich, eier av Frich's Hotel & Spiseri.

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: