Fullt trykk på å stoppe momsøkning for reiselivet

Publisert

Henriette Kitel (styreleder i NHO Reiseliv Midt-Norge og hotelldirektør ved Thon Hotel Moldefjord), Torild Langklopp (styremedlem i NHO Reiseliv og daglig leder ved Stokkøya Sjøsenter), Maud Haldorsen (styremedlem i NHO Reiseliv Midt-Norge og hotellsjef ved Hotell Geiranger) og Arild Øien (styremedlem i NHO Reiseliv Midt-Norge og direktør ved Selbusjøen Hotell & Gjestegård) på Stortinget.

Sammen med medlemsbedrifter har NHO Reiseliv denne uken møtt stortingspolitikere fra fire nye fylker med mål om å få reversert den varslede momsøkningen for reiselivet.

Tirsdag møtte NHO Reiseliv og representanter for medlemsbedrifter fylkesbenkpolitikere fra Oppland. Torsdag ble det gjennomført lignende møter med de to Trøndelagsbenkene og stortingspolitikere fra Møre og Romsdal.

Hunderfossen: 200 000 kr i skattelette - 1,4 mill i økt moms

– Nå har vi møtt våre fylkesrepresentanter på Stortinget, og jeg vil oppfordre alle andre i  reiselivet til å ta kontakt med de stortingsrepresentantene de kjenner. Send dem en epost eller ring, og fortell hvordan dette rammer din bedrift, sier styreleder Henriette Kitel i NHO Reiseliv Midt-Norge.

Fra før har NHO Reiseliv møtt stortingsrepresentanter fra Østfold, Vestfold og Hedmark for å diskutere momsøkningen.

– Vi vil gi stor honnør til alle medlemmer som er med på fylkesbenkmøtene. De er utrolig viktige i dette arbeidet, ikke minst for å vise politikerne hvilke negative utslag økt moms vil få for norsk reiseliv, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

Denne uken ble det kjent at Venstre går imot økt reiselivsmoms i sitt alternative budsjett. Senterpartiet har i avisen Østlendingen signalisert at de er på samme spor.

– Det er svært gledelig at Venstre og Senterpartiet støtter reiselivet, og ser hvilke konsekvenser økt moms vil ha for bedriftenes evne til å skape arbeidsplasser og øke verdiskapingen i distriktene. Nå er Arbeiderpartiet i posisjon til å gi flertall for å skrote momsforslaget. Jeg håper inderlig at partiet er på lag med norsk reiseliv, sier NHO Reiseliv-sjefen.


Se også:

#momssjokkTwitterInstagram

#statsbudsjettetTwitterInstagram

 

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

Nyhetsbrev fra NHO Reiseliv

NHO Reiseliv sender oppdateringer med siste nytt om situasjonen for norske reiselivsbedrifter. Meld deg på her.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: