Miljøsertifisering

Publisert

Miljøsertifiseringsordningen Green Key er skreddersydd for campingnæringen og gir et tydelig miljøsignal til gjester, ansatte og samarbeidspartnere.

Bærekraft og miljøhensyn blir stadig viktigere for både gjester og turoperatører når det kommer til valg av overnatting.  Miljøsertifiseringen Green Key er skreddersydd for reiselivsnæringen.  Er din bedrift sertifisert med Green Key,  understreker du at dere tar bærekraft på alvor, samtidig som det jobbes kontinuerlig for å minimere miljøpåvirkning.

Green Key er en av de største globale miljøsertifiseringsordningene for hoteller, camping og mindre overnattingssteder. Ordningen er kjent blant internasjonale gjester og har et samarbeid med internasjonale bookingselskaper som prioriterer miljøsertifiserte overnattingssteder på sine sider.

Les mer om Green Key-sertifiseringen her 

Green Key-Ordningen ble innført i Norge i 2015. NHO Reiseliv var involvert i denne prosessen. Flere norske campingplasser og hoteller er allerede sertifisert.

Green Key er skreddersydd for reiselivsnæringen.  Det er egne kriterier for hoteller, campingplasser, vandrerhjem og restauranter. Ordningen er anerkjent og støttet av  FNs miljøprogram (UNEP) og Verdens turisemeorganisasjon (UNWTO). Green Key er dessuten den eneste miljøordningen i Norge som er anerkjent av Global Sustainable Tourism Council (GSTC). Green Key drives av Foundation for Environmental Education (FEE).

For mer informasjon om ordningen, og hvordan din bedrift kan bli sertifisert, se nettsiden til FEE Norway.

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Mann i jakke med NHO Reiseliv-logo. Foto.

Bærekraftig reiseliv

Bærekraft er avgjørende for reiselivsnæringens langsiktige konkurranseevne. Medlemsbedriftene i NHO Reiseliv spiller en viktig rolle i å sikre bærekraften og ta vare på våre naturressurser.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: