Årets kokk klar for europafinale 15. oktober

Publisert

Bilde av Team Norway på Bocuse d'Or 2020 - ledet av Christian André Pettersen

Team Norway på Bocuse d'Or 2020 - ledet av Christian André Pettersen.

Bocuse d’Or er verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse. Årets kokk 2019, Christian André Pettersen, er Norges kandidat for andre gang.

Administrerende direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold har store forventninger til Norges Bocuse d’Or-kandidat, Christian André Pettersen.

Torsdag 15. til fredag 16.oktober går europafinalen Bocuse d’Or Europe av stabelen i Tallin, Estland. Christian André Pettersen, er Norges kandidat for andre gang.

Pettersen ble også Årets kokk i 2017 og konkurrerte i Europafinalen i 2018 i Torino, hvor han vant overlegent. De beste kokkene vinner startplass i Verdensfinalen i juni 2021. 

NHO Reiselivs administrerende direktør Kristin Krohn Devold sender lykkeønskninger på vegne av reiselivet: 

– Vi har store forventninger til den norske kandidaten, og et samlet norsk reiseliv heier på ham her hjemmefra.  Bocuse d`Or er en flott plattform for utvikling, synlighet og markedsføring av bransjen, sier Krohn Devold. 

Team Norway

Christian André Pettersen er opprinnelig fra Bodø, men er bosatt i Sandnes. Med på laget har han sin «høyre og venstre hånd», assistenten (commis) Even Strandbråten Sørum fra Valdres, mens Gunnar Hvarnes fra Sandnes er lagets trener. Hvarnes var også trener da Pettersen tok gull i Torino i 2018 og bronse i Verdensfinalen i Lyon i 2019. Tønsbergmannen Tom Victor Gausdal, en av gründerne av kokkekollektivet Lava Oslo, er Team Norways president i konkurransene, og med det del av dommerpanelet.

Stream med norske kommentatorer

Konkurransen kan følges fra start til slutt via live stream med norske kommentarer. Sendingene ledes av Harald Osa, og sammen med Bocusekokk Bent Stiansen og gullcommisen fra 2015, Jimmy Øien, sørger de for gode analyser, faglig påfyll og gode historier underveis i sendingen. 

Du kan følge konkurransen via livestream her.

Sendeskjema

Torsdag 15. oktober starter sendingen kl. 12.15. Denne dagen konkurrerer blant annet de sterke nordiske konkurrentene Danmark, Sverige og Island. Kommentatorer i studio: Harald Osa og Bent Stiansen.

Fredag 16. oktober starter sendingen kl. 12.15. Denne dagen konkurrerer blant annet Norge, Frankrike og Finland. Fra kl. 17 starter premieseremonien. Kommentatorer i studio: Harald Osa og Jimmy Øien. 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Et portrettbilde av en ansatt

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: