NHO Reiseliv

Innhold

Går for pallplass i Norgescup for kokke- og servitørlærlinger

Nyhet, Jobb i reiseliv

Publisert

Kokkelærling Keik Hansen, lagleder Tore Stalsberg, kokkelæring Rebecca Edvardsen Tufteland fra Scandic Maritim, Haugesund

Kokkelærling Keik Hansen, lagleder Tore Stalsberg og kokkelærling Rebecca Edvardsen Tufteland skal i aksjon under Norgescup i Stavanger 10. og 11. januar. Foto: Privat

10. januar møtes 58 kokke- og servitørlæringer fra hele landet til dyst under Norgescup i Stavanger. Kokkelærlingene ved Scandic Maritim i Haugesund har ikke ligget på latsiden i julen.

– Vi har jobbet med dette lenge og forberedt oss godt. I år går vi for pallplass, sier Keik Hansen (19), som er kokkelærling på Scandic Maritim i Haugesund.

40 kokkelærlinger og 18 servitørlærlinger fordelt på 29 tomannslag skal delta i mesterskapet. Lærlingene er plukket ut etter lokale uttak og representerer reiselivsbedrifter i hele landet som Brasserie France i Oslo, Støtvig Hotel på Larkollen, Scandic Maritim i Haugesund og Bekkjarvik Gjestgiveri i Austevoll.

I forkant av Norgescupen terpes det og trenes det iherdig rundt om i lærebedriftene.

– Vi har jobbet knallhardt og trent nesten hver dag. Vi har brukt mye tid på å planlegge og perfeksjonere menyen slik at smaken er perfekt og teknikken sitter. Vi er spente, men gleder oss veldig til å konkurrere, sier Hansen.

Hansen skal konkurrere sammen med kokkelærling Rebecca Edvardsen Tufteland (18) og lagleder Tore Stalsberg.

Vinnerne til Oslo

Det årlige mesterskapet starter med semifinaler fredag 10. januar. Seks servitørlag og seks kokkelag går videre til finalen lørdag 11. januar. Jåtta videregående skole er konkurransearena, mens banketten og premieutdelingen finner sted på Scandic Stavanger Forus Hotel.

#005

Ingrid Gauden, politisk rådgiver  i NHO Reiseliv, mener mesterskapet er en viktig arena for å fremme dyktige kokke- og servitørlærlinger. Foto: Per Sollerman

Før det beste kokk- og servitørlaget kåres, skal alle lærlingene lage og servere mat med utgangspunkt i tildelte råvarer. De blir målt på tid, kvalitet, gjennomføring og smak. Årets ingredienser er blant annet Sterling Kveite, regnbuegulerot, Alpeost fra Tine, og bringebær fra Valldal. Årets forrett skal være vegansk.  

Ett kokkelag og ett servitørlag går videre til Nordisk mesterskap for kokk- og servitørlærling som holdes på Norsk Restaurantskole i Oslo 24. og 25. april.  

– Mesterskapet er en viktig arena for å vise frem, og inspirere, dyktige kokke- og servitørtalenter. Reiselivsnæringen er en av Norges fremste jobbskapere med mange spennende muligheter, sier Ingrid Gauden, politisk rådgiver for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.

– Vi gleder oss veldig til å se noen av våre beste lærlinger i aksjon. De er allerede forbilder for elevene på Restaurant- og matfag, og forhåpentligvis også for mange yngre elever, avslutter Gauden. 

NM i resepsjonsfag og TINE Matcup parallelt

Norgescup for kokk- og servitørlærlinger arrangeres av Kokkenes Mesterlaug Rogaland og Norges Kokkemesteres Landsforening (NKL). NHO Reiseliv er med som samarbeidspartner.

Parallelt med Norgescupen pågår NM i resepsjonsfag for lærlinger og TINE Matcup. TINE Matcup er en tilsvarende konkurranse som Norgescupen, men for elever på restaurant- og matfag som er i sitt andre år på videregående skole.

Se også:

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: