Den glade gris er glad for å kunne åpne igjen

Foto av Kjellaug B. Hegbom

Kjellaug B. Hegbom, daglig leder ved Den Glade Gris, er glad for at restauranten endelig har fått lov til å åpne igjen etter koronapandemien.

Før pandemien kom folk med Kiel-fergen i ens ærend for å spise langrillet svineknoke på Den glade gris. Gleden var stor da restauranten endelig fikk lov å åpne igjen etter måneder med stengte dører.

Reiselivslederen

Hvem: Kjellaug B. Hegbom, daglig leder ved Den Glade Gris

Hva: Restaurant som spesialiserer seg på retter laget av svin

Hvor: Oslo sentrum

Ansatte: 20 ansatte (28 før pandemien)

Nettside: dengladegris.no

Facebook: Den Glade Gris

Instagram: @dengladegris

TripAdvisor: Den Glade Gris

– Det var like stort som nasjonaldagen. Vi var fullbooket fra onsdag til søndag forrige uke. Det virket som om alle skulle ut en av disse dagene. Responsen fra gjestene har vært stor. De heiet på oss når vi vasket og klargjorde restauranten før åpning, glade for å endelig kunne gå ut å spise igjen og takknemlige over servicen de har fått disse dagene. Dette er gledelig og motiverende for oss og våre ansatte, sier Kjellaug B. Hegbom, daglig leder på Den glade gris.

Restauranten som holder til i St. Olavs gate i Oslo spesialiserer seg på retter laget av svin, og husets spesialitet er langrillet svineknoke.

– I 2019 solgte vi over 27 000 langrillet svineknoker. Før pandemien kom folk med Kiel-fergen i ens ærens for å spise vår langrillede svineknoke, sier Kjellaug som omtaler Den glade gris som en “destinasjons-restaurant”.

Et stort dropp i besøkende den dagen fellesferien er over

Hun håper sommeren 2021 blir like bra som i fjor sommer, og restauranten kommer til å holde åpnet alle 7 dager i uken i hele fellesferien. Høsten derimot, er usikker:

– Jeg håper vi får en god sommer med mange norske gjester slik som i fjor. Men vi går en veldig usikker høst i møte hvor vi har vært vant med et stort antall turister fra utlandet. Det skjer ett stort dropp i antall norske besøkende den dagen fellesferien er over, forteller Kjellaug. Med god rangering på TripAdvisor og Help pleier høsten å være fullbooket med utenlandske turister som vil oppleve restaurantens spesialiteter.

Den Glade Gris holder til i St. Olavs gate i Oslo, og  spesialiserer seg på retter laget av svin. Husets spesialitet er langrillet svineknoke. Foto: Den Glade Gris 

Krav om én meters avstand betyr halv omsetning

Hun peker på at restaurantene fortsatt er underlagt svært strenge restriksjoner som halverer antall gjester de kan ta imot og dermed halverer omsetningen:

– Å drive med strenge restriksjoner og smittevernsregler krever mer jobb for de ansatte enn tidligere. Det betyr at vi må ha like mange på jobb i dag som vi hadde før pandemien, selv om vi har halvparten så få bord på grunn av krav til avstand, sier Kjellaug. Bedriften bruker store summer på smitteverntiltak, desinfiseringsmidler osv. De har mer utgifter enn tidligere:

– Vi er glade for alle tilskudd myndighetene har fordelt. Utfordringen er at vi har mer utgifter enn tidligere og med halvparten så mye inntekter, så håper vi myndighetene kan også gi vår bransje lavere moms ut året, fortsetter Kjellaug.

Oslos restaurantbransje i verdenstoppen

Bedriften har i dag 20 ansatte, men var 28 ansatte før pandemien.

– Vi har dessverre mistet en del kokker under pandemien fordi de, forståelig nok, har funnet andre jobber mens de har vært permitterte. Det er fryktelig synd, og jeg tror dette er en utfordring for mange restauranter i Oslo, sier Kjellaug. Nå håper hun kokkene finner veien tilbake til restaurantbransjen i hovedstaden, som hun mener har en lysende fremtid foran seg:

– Restaurantbransjen er en stor næring i Oslo. Med et stort antall restauranter som tilbyr det ypperste innen mat og drikke er Oslo i verdenstoppen, avslutter Kjellaug.

 

Reiselivslederen

Reiselivslederen er en intervjuserie hvor du blir kjent med spennende ledere i norske reiselivsbedrifter som er medlemmer hos oss. Her finner du de nyeste intervjuene.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: