Gålå Alpin-eierens ideologi er å alltid tenke positivt og tenke fremover. — Det er slik reiselivet har overlevd

Publisert

Foto av Camilla Tagestad Iversen

PÅSKESTEMNING: Camilla Tagestad Iversen, daglig leder i Gålå Alpin, gleder seg til å ta imot gjester i påskeferien i år. Foto: Gålå Alpin.

Daglig leder Camilla Tagestad Iversen i Gålå Alpin gleder seg stort til påskesesongen. Kreativiteten hennes er så sprudlende, at gjestene kan forvente seg et titalls med aktiviteter for store og små.

Mer om Gålå Alpin

Mer om Gålå Alpin

Navn: Camilla Tagestad Iversen 

Tittel: Eier og daglig leder, Gålå Alpin 

Alder: 43 

Om Gålå Alpin: 

Privateid familiebedrift som ble etablert i 2015 av Camilla Tagestad Iversen, hennes foreldre, ektemannen og datteren 

Fokuset til bedriften er å være tilstedeværende for gjestene sine. Bedriftseierne forsikrer seg om at gjestene føler seg som hjemme med hjemmelaget mat, fyr i ovnen og hjemmehekla gardiner og duker 

Familien har selv en sterk tilknytning til Gålå og har vært grunneiere av tomten i mange år før etableringen av selskapet 

Gålå Alpin har i dag 15 ansatte 

Nettside: https://www.gala-alpin.no/  

  

Gålå Alpin skisenter ligger i hjertet av Gudbrandsdalen, en time nord for Lillehammer. Kombinasjonen av glimrende fasiliteter for alpinister og langrennsløpere gjør Gålå til det perfekte reisemål for store og små!  

Det mener Camilla Tagestad Iversen, daglig leder i Gålå Alpin.  

Vi har tatt en prat med henne for å høre hva gjestene kan forvente seg hos dem i påskeferien: 

Jeg åpner påskeegget og får et opphold hos Gålå Alpin som gave i påskeferien. Hva kan jeg forvente meg? 

Hvis du skal feire påsken hos oss på Gålå Alpin, kan du forvente deg god stemning og fantastiske forhold på alpin og langrenn. Vi er en familiedestinasjon som gir både ro, aktivitet, og gode tilbud for store og små. Det er det du får i vårt påskeegg.  

Hvordan er påskesesongen for dere? 

Påskesesongen hos oss pleier å gå i 120; døgnet rundt og med masse folk. Også pleier vi å ha mellom 40 og 60 ulike fastsatte arrangementer og aktiviteter, noen som koster litt og noen som er gratis, noen med påmelding og andre ikke. Det er det som er malen her, at det er fullt kjør, masse folk i bakken, masse folk i inne. Vi forventer at det blir slik også nå, nå som det er tilnærmet normalsesong etter to år med pandemi.  

Når det gjelder aktiviteter, så har vi en skiskole og helårsaktiviteter. Det kan være alt fra hengekøyenatt til trugetur i mørket eller skattejakt på ski. Vi har også kino om kveldene der vi sender gode norske filmer på storskjerm, bingo og maling på isoporpåskeegg med mye mer. Jeg er nok en kreativ sjel, og står bak de fleste ideene. Jeg liker å komme på ting og lage aktiviteter som er lavterskel der prestasjonen ikke nødvendigvis er i fokus. Deltakelsen er viktigst, og at vi har noe som er for alle. Hos oss kan du være hundre år eller tre år, og likevel delta. Det er viktig at vi ikke er et selskap som spisser oss kun mot de proffe alpinistene. Gålå Alpin er et sted for alle og det føler jeg at vi har fått til.  

Hvordan er forholdene i bakken og i skiløypene? 

Akkurat nå er det syv varmegrader her, så vi føler at vi har fått påske en måned for tidlig med strålende sol og blå himmel. For langrennsløperen sin del begynner det å bli tynt med snø en del plasser, det er lite snø generelt i terrenget i år. Men det er kaldt om natten, så vi får håpe at snøen vil holde til påske. Og når det gjelder bakkene våre, så er det knallforhold nå! På de største bakkene har vi produksjonssnø. Der kommer snøen til å holde bra til langt over påske. I de andre bakkene er det mindre snø, men det er tross alt flere uker til påske. Forhåpentligvis vil det snø mer før ferien.  

Har dere noen spesielle tilbud i påsken? Hva ønsker gjestene seg?  

Gjestene våre ønsker seg nok aktivitet og tilgjengelighet på servering slik at de bare kan "skli" innom med skiene på beina og få servert noen nystekte kanelsnurrer og hjemmelaget gulrotkake akkurat som hos morfar, samt noen gode alpinburgere. Er det sol, så er det fristende for mange å sitte i solveggen, drikke kakao og kanskje en øl. Jeg vet også at folk ønsker aktiviteter for ungene sine, for hvis ungene trives, så trives også de voksne for da får de litt mer ro. 

AKTIV FERIE: Hos Gålå Alpin kan både store og små utforske mange aktiviteter, blant annet dra en tur i bakken. Foto: Gålå Alpin.

Hvor kommer gjestene fra – hvordan er bookingen fra utenlandske gjester?  

I påsken har vi mest nordmenn her. Segmentet fram mot påske består av tyskere, veldig mange danskere, noen britiske og noen nederlandske. Årsaken til at det for det meste er nordmenn i påsken, er fordi denne høytiden er veldig tradisjonsrik for oss. De fleste ønsker å tilbringe påsken nettopp på fjellet. 

Hvordan har 2022 vært så langt og hva er dine forventninger til resten av året?  

Så langt har 2022 vært et bra år, selv om vi fortsatt føler litt effekt av koronaen. Folk har for eksempel endret måten å være på og kanskje feriere på. Jeg ser at gjestene er flinkere til å ta hensyn, og kanskje, dessverre, ta med seg mer nister. Men utenom det, så har 2022 vært bra. Vinterferien var for eksempel overveldende sammenliknet med det vi turte å håpe på. Norge åpnet ikke opp før det nærmet seg vinterferie, og da sa det litt "pang" for vår del. Nå forventer jeg at resten av sesongen skal bli like bra, og ser frem til sommersesongen som starter i juni. Til tross for at det er tøffe tider for reiselivet, er det positivt at flere nordmenn har begynt å feriere i eget land. Signalene viser samtidig at neste vintersesong skal bli en vanlig vintersesong. Med andre ord, jeg forventer at vi nå, sakte, men sikkert, skal nærme oss normalen. Min ideologi er å alltid tenke positivt og tenke fremover. Det er slik vi, og resten av reiselivet, har overlevd de siste to vanskelige årene. Så ja, jeg har høye forventninger og er optimistisk! 

Dersom påskeharen kunne oppfylt ett av dine ønsker i påsken – hva ville det ha vært? 

Mitt største ønske hadde vært at denne påskeharen hadde kommet med godt vær og masse folk som evner å se det positive i reiselivet slik at de ikke henger seg opp i det som var. At de forstår vår side, altså oss som jobber i reiselivet og kanskje særlig vinterdestinasjonene, samt jobber med oss. Det er viktig at gjestene skjønner at det blir bedre og ønsker oss vel. Det er vel det største ønske mitt akkurat nå. 

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: