Påskepraten: Sjøhuset restaurant håper mange vil velge bypåske i år

Kristoffer Lærum Pedersen, daglig leder og eier ved Sjøhuset Restaurant

Kristoffer Lærum Pedersen, daglig leder og eier ved Sjøhuset Restaurant i Kristiansand, tror mange nordmenn vil bli igjen i byen denne påsken. Foto: Sjøhuset Restaurant.

Kristoffer Lærum Pedersen, daglig leder og eier ved Sjøhuset Restaurant i Kristiansand, håper den sene påsken vil gjøre at mange vil velge bypåske i år. Han ønsker seg herlig påskevær slik at gjestene kan få nyte god mat og drikke på brygga: — Alle vi drømmer om det nå.

Mer om Sjøhuset Restaurant

Navn: Kristoffer Lærum Pedersen

Tittel: Daglig leder og eier, Sjøhuset Restaurant

Alder: 45

Om Sjøhuset Restaurant:

Restauranten holder til i et gammelt saltlager fra 1892

Kristiansands eldste restaurant, 40 år siden oppstart 1. juni i år

Helårsdrift med godt besøk hele året

Bruker hovedsakelig lokale leverandører

Har 400 stoler, 200 inne og 200 ute

Nettside: https://www.sjohuset.no/

 

Det begynner å bli hektisk for Sjøhuset Restaurant. Fiskerestauranten, som ligger i sjøkanten midt i sommerbyen Kristiansand, kan endelig senke skuldrene etter to år med pandemi. For hver dag som går kan de ansatte ønske flere og flere gjester velkommen.

— Skal man hit i helgen for eksempel, bør man booke et bord i forveien. Det kan bli veldig fullt, forteller Kristoffer Lærum Pedersen, daglig leder og eier ved Sjøhuset Restaurant.

Restauranten er kjent for sine varierte retter, kokkelert av diverse råvarer fra sjøriket med fokus på norske råvarer, omringet av et interiør i skandinavisk stil.

Lærum Pedersen er stolt over at de kjører på med lokale råvarer så langt det lar seg gjøre, og at restauranten er et stamsted for mange lokale gjester, men også turister fra Norge og utlandet. I påsken forventer han et stort trykk av folk:

Jeg åpner påskeegget og får et gavekort til Sjøhuset Restaurant som gave i påskeferien. Hva kan jeg forvente meg? 

— Vi gjør oss alltid klare ute på brygga når det er påske. Du kan forvente en deilig påskestemning/sommerstemning om vær og vind tillater det ute på brygga. Eller en fullverdig a la carte inne på restauranten hvor du kan bestille deg en deilig 3 til 7-retters meny med vinpakke, om ønskelig. Vi leverer på det vi skal!

Hvordan er påskesesongen for dere?

— Påskesesongen for oss er egentlig litt variert. Det spørs når på året påsken er. Er påsken veldig tidlig, for eksempel, så føler vi at det blir stille på restauranten. Er den veldig sen, derimot, sånn som i år, så er det mye mer trykk hos oss. Jeg vil derfor si at vi gjenspeiler været; jo lenger ut på året vi kommer, jo mer gagner det oss og stemningen i byen. 15. mars reiser mange på fjellet, men 15. april kan det hende at flere blir igjen i byen.

Har dere noen spesielle tilbud i påsken? Hva ønsker gjestene seg?

— Mange gjester ønsker å komme seg på uterestaurant for første gang det året eller den våren. Da er det øl og vin i solveggen, sammen med en fiskesuppe og en moulles frites, som er en klassiker. Vår populære 5-retters meny med passende drikke, går det også mye av om kvelden; mange velger å nyte et bedre måltid i sjøkanten eller inne på restauranten senere på dagen.

Hvor kommer gjestene fra? Har dere noen bordbestillinger fra utenlandske gjester?

— Hos oss er det mest lokale gjester, med vi har også noen få utenlandske unntak.

Hvordan har 2022 vært så langt og hva er dine forventninger til resten av året?

— Året begynte veldig dårlig. Vi fikk en røff start, men det tok seg gradvis opp uke for uke. Vi ser for oss, og jobber mot den beste og travleste sommersesongen (juni, juli og august) noensinne. Nå jobber vi med å bygge om lager, kjøl, frys med mer slik at vi skal klare til å ta imot det antall gjester vi forventer. Selv om flere folk kommer til å reise, tror jeg samtidig at vi kommer til å få byen full av folk, så vi kommer til å få skikkelig bra trøkk. Jeg tror folk er veldig lei av korona nå og ønsker å møtes og sosialisere.

Dersom påskeharen kunne oppfylt ett av dine ønsker i påsken – hva ville det ha vært?

— Jeg ønsker meg herlig sommervær og god stemning i byen, slik at gjestene kan få seg en tur på uterestaurant som vi alle drømmer om nå.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: