Svalbard-bedrift med ekte arktiske opplevelser: — Her får du store eventyr i påsken

AKTIVITETER: Svalbard-bedriften Basecamp Explorer, som byr på mange ulike aktiviteter, tilbyr gjestene tilrettelagte feriedager iscenesatt av den mektige arktiske naturen. Gjestene kan blant annet utforske badstuen. Foto: Basecamp Explorer.

Ifølge daglig leder Renate Pedersen i Basecamp Explorer kan påskegjestene forvente seg et “fullpakket påskeegg” med mange aktiviteter og nære opplevelser i mektig natur.

Daglig leder Renate Pedersen i Basecamp Explorer. Foto: Privat.

På en helt spesiell reise, 78 grader nord, vil man få et eventyr man aldri vil glemme, skal vi tro Basecamp Explorer Spitsbergen. Svalbard-bedriften, som byr på mange ulike aktiviteter, tilbyr gjestene tilrettelagte feriedager iscenesatt av den mektige arktiske naturen: Kanskje har du en drøm om å se en isbjørn? Kanskje påskeønsket er å gjemme seg i en varm badstue med utsikt over havet mens den arktiske vinden herjer rett utenfor glassveggen? På Basecamp Explorer kan man få begge deler oppfylt - med mye mer. 

Vi har tatt en prat med daglig leder Renate Pedersen for å høre hva gjestene kan forvente seg i påskeferien: 

Jeg åpner påskeegget og får et opphold hos Basecamp Explorer som gave i påskeferien. Hva kan jeg forvente meg hos dere? 

— Det er litt av et kinderegg! Da får du veldig mye, du får store eventyr, du får nære opplevelser, nære relasjoner og du får oppleve mestring på tur. Vi har fantastiske folk som står klare for å ta deg imot. Vi er mye i felt og da får du mektig natur, men likevel en opplevelse av komfort. Vi har god mat, gode senger og dyreliv i nærheten. Vi har historiefortelling og minner som varer livet ut. 

Hvordan er forholdene i påsken på Svalbard? 

— Vi skal normalt sett ha typisk påskevær som man kan oppleve på fjellet på fastlandet, men litt kaldere. Vi skal ha full vinter, fine forhold og en sol som skinner nesten døgnet rundt med 15 til 20 minusgrader.  

Har dere noen spesielle tilbud i påsken som gjestene ønsker seg?  

— Vi har fokus på utestasjonene våre, altså Isfjord Radio Adventure Hotel og Nordenskiöld Lodge. Påsken er en kjempefin tid for diverse turer i den arktiske villmarken. For å komme seg til utestasjonene våre så er det skuter eller hundespann man må benytte seg av. I tillegg er det gode muligheter for fotturer og skiturer for de som ønsker. 

MODERNE: Isfjord Radio Adventure Hotel ligger så langt fra sivilisasjonen som du kan komme. Mange har blitt overrasket over det komfortable hotellet, moderne og stedsriktig innredet av Halvor Bakke. Foto: Basecamp Explorer.

Hvor kommer gjestene fra – hvordan er bookingen fra utenlandske gjester?  

— Vi har hovedvekt av norske gjester, men våre utenlandske gjester kommer nå sakte, men sikkert tilbake. Det er snakk om mest nordiske gjester, også fra Tyskland, Nederland, Spania, Italia og USA.  

Longyearbyen har fått tildelt merket for bærekraftig reisemål av Innovasjon Norge. Hvordan bidrar Basecamp Explorer mot et mer bærekraftig reiseliv?  

— Bærekraft har alltid vært veldig viktig for oss. Vi har hatt stort fokus på det helt siden oppstarten i 1998. Vi har en eier som er veldig opptatt av bærekraftige løsninger og har vært det hele tiden. Basecamp Explorer Spitsbergen var blant annet de første på Svalbard som ble miljøsertifisert, vi har også en egen stiftelse som jobber med dette temaet, både her på Svalbard og i Kenya hvor vi har flere camper. Vi tar også et miljøinvesteringsgebyr fra alle våre gjester. Pengene går i sin helhet til det bærekraftige arbeidet inn i stiftelsen vår. Vi jobber med både egne prosjekter i bygningene våre, men også med prosjekter i lag med samarbeidspartnere. I år har vi spesielt fokus på reduksjon av energi og forbruk. 

Mer om Basecamp Explorer

Navn: Renate Pedersen  

Tittel: Daglig leder, Basecamp Explorer Spitsbergen  

Alder: 39   

Om bedriften:  

Etablert i 1998  

Er en totalleverandør på Svalbard av både overnatting og opplevelser  

Har to hotell, driver egen hundegård, en ekspedisjonshytte, har i tillegg snøskutere og båter  

Nettside: https://www.basecampexplorer.com/no/  

  

 

Dere har flere ulike hoteller å velge mellom. Hva er det som gjør at Isfjord Radio Adventure Hotel skiller seg ut fra de andre? 

— For det første så ligger Isfjord Radio Adventure Hotel 100 kilometer fra Longyearbyen. Det finnes ingen veier dit, så gjestene ankommer med skuter og med hundespann på vinteren og med båt på våren og sommeren. Det er en helt avsidesliggende plass som du ikke skulle tro at man kunne drifte et hotell på, rett i naturen. Det er en logistikkøvelse å bare komme seg dit, og det er en anelse av galskap, men så er det og et fantastisk eventyr. Det er service og det er kvalitet på hotelloppholdet med fantastisk mat. 

Isfjord Radio Adventure Hotel tilbyr blant annet en Arktisk spa-opplevelse. Hvor godt er et slikt sjøbad for sjelen?  

— Vi har en egen badstue i heltre på Isfjord Radio som er spesiallaget for oss. Det er en fantastisk flott badstue som vi oppfordrer alle gjestene våre til å benytte seg av for vi tror at det er sunt for sjelen. Det er ekstremt kaldt å isbade, og det er vanskelig å hoppe i det, som kan være skummelt, men det er en forfriskende opplevelse. Man mister pusten et øyeblikk, men , når du får roet deg så føler man rushet! Badstuen står mot havet så påskegjestene kan nyte en flott havutsikt mens de sitter i varmen, samtidig som de vil ha en kort vei til havet.   

VAKKERT: Utsiktene er helt rå, spesielt når hval, sel eller hvalross legger turen forbi. Foto: Basecamp Explorer.

Hvordan har 2022 vært så langt og hva er dine forventninger til resten av året?  

— Vi har hatt en veldig god inn-booket vinter. Det har vært veldig hektisk, men samtidig veldig gøy. Nå kommer gjestene våre tilbake etter to år med pandemi og de er veldig glade for å kunne være på reise igjen og kunne få lov til å oppleve drømmene sine. Vi forventer at dette skal fortsette. 

Dersom påskeharen kunne oppfylt ett av dine ønsker i påsken – hva ville det ha vært? 

— Det må være fint vær og bra føre!

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: