– Påsken blir annerledes i år, men den er ikke avlyst

Publisert

– Årets påskeferie er ikke avlyst, og alle våre fjelldestinasjoner trenger sine påskegjester, sier NHO Reiseliv-direktøren.

En fersk undersøkelse viser at kun 2 av 10 planlegger å reise bort i påsken i år. Over halvparten skal feriere hjemme. Mange har ikke bestemt seg enda, men sitter på gjerdet. – Årets påskeferie er ikke avlyst, og alle våre fjelldestinasjoner trenger sine påskegjester, sier NHO Reiseliv-direktøren.

I tidligere påskeundersøkelser har om lag halvparten av befolkningen svart at de skal reise bort i påsken. I år har kun 20 prosent svart det samme. 55 prosent skal feriere hjemme. 16 prosent vet ikke om de skal på påskeferie. Som tidligere år skal flesteparten av de som skal reise bort, feriere på hytta; 46 prosent. 20 prosent skal besøke venner eller familie. Av de som skal på påskeferie svarer 1 av 4 at de ikke vet hvor eller hvordan de skal feriere. Det viser NHO Reiselivs undersøkelse gjennomført av Ipsos, på vegne av NHO, i perioden 10.-24. Februar blant over 1000 nordmenn. 

Vinter på Hovden Alpinsenter. Foto: Hovden Alpinsenter.

 

– Mange har nok ventet på signaler fra myndighetene før de bestemmer seg for hva de skal gjøre i påsken, men det er ingen grunn til å sitte på gjerdet. Det er ikke hytteforbud, og myndighetene har ikke frarådet nordmenn å reise til fjells i påsken, men de understreker at alle må følge gjeldene smittevernregler. Vinterferien viste at smitteøkningen ikke skjedde på skidestinasjonene, men i byene der barn og unge samles tett innendørs. Hotellene og skianleggene har gode smittevernrutiner på plass, og ifølge helsemyndighetene er det lav smittefare ved utendørs aktivitet som ski og alpin, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv. 

Hotellene og skianleggene har gode smittevernrutiner på plass, og ifølge helsemyndighetene er det lav smittefare ved utendørs aktivitet som ski og alpin, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Maner til strengt smittevern  

NHO Reiseliv-direktøren oppfordrer kommunene til å være strenge med smittevern som munnbind og avstandsregler, og folk generelt til å respektere smittevernreglene, slik at vi unngår enda strengere nasjonale tiltak:  

 

– Regjeringen strammet ikke inn denne uken, men vil bruke uke 10 og 11 til å overvåke at kommunene er strenge nok. Fortsetter smitten å øke, risikerer vi både nasjonal skjenkestopp og innføring av 2 meters avstand. Skidestinasjonene mistet hele påsken i fjor. Nå er det viktig at alle overholder smittevernreglene, slik at vi unngår enda strengere tiltak. Reiselivet tåler ikke enda en tapt påske, fortsetter Krohn Devold.

Ski og fjelldestinasjoner har helt siden nedstengningen i fjor jobbet tett sammen med helsemyndighetene omkring tydelige smitteverntiltak både for publikum og for våre ansatte i alpinanleggene. Arbeidet har gitt et godt grunnlag for trygg og sikkert drift i vinter, forteller Camilla Sylling Clausen, generalsekretær i Norske Alpinanlegg og Fjelldestinasjoner.

Vinterdestinasjonene samarbeider tett med myndighetene om smittevern  

Vinterdestinasjonene samarbeider tett med myndighetene om smittevern   

Camilla Sylling Clausen, generalsekretær i Norske Alpinanlegg og Fjelldestinasjoner, sier alpinanleggene og fjelldestinasjoner er klare til å ta imot skiglade nordmenn med gode smitteverntiltak på plass:

   

– Ski og fjelldestinasjoner har helt siden nedstengningen i fjor jobbet tett sammen med helsemyndighetene omkring tydelige smitteverntiltak både for publikum og for våre ansatte i alpinanleggene. Arbeidet har gitt et godt grunnlag for trygg og sikkert drift i vinter. Gjester holder avstand i heiskøer og innretter seg slik i skiheisene at de kun sitter nære sin egen nærkontakter. Vi satser på at bakkene fylles opp av skiglade nordmenn slik vi så i vinterferien, sier Clausen. 

7 av 10 reiselivsbedrifter har lavere bestillingsnivå for påsken 

NHO Reiseliv har også spurt medlemmene sine (medlemsundersøkelse gjennomført 1. – 5. mars blant 550 respondenter) om bookingnivået for påsken:   

  • 7 av 10 reiselivsbedrifter har lavere bestillingsnivå for påsken sammenlignet med i fjor 
  • 3 av 10 har halvert eller enda færre bestillinger for påskeferien 

Kun 8 prosent melder om samme nivå som i fjor.   

Les flere resulater fra den ferske medlemsundersøkelsen her

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Bransjeråd for smittevern: plakater og veiledere

Bransjespesifikke veiledere for håndtering av smitteverntiltak under koronautbruddet.

  • Trygg camping
  • Trygg servering
  • Trygg overnatting 
  • Trygge opplevelser

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: