Svenske alpinansatte får kjøre snøskuter i Norge

Publisert

Illustrasjonsfoto: Renato Granieri/Visitnorway.com.

Etter påtrykk fra NHO Reiseliv og medlemsbedrifter i alpin-Norge, som Norske Fjell og Skistar, blir svensk snøskutersertifikat nå gyldig i Norge allerede ved sesongstart 1. desember.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (FrP) og den svenske næringsministeren Anna Johansson undertegnet onsdag avtalen om grensekryssende snøskutertrafikk mellom Norge og Sverige, melder Samferdselsdepartementet.

– Ivaretar sikkerheten til besøkende

– Alpinanleggene har en stor andel svenske ansatte, og nytteferdsel med snøskuter er en viktig del av jobben til ansatte i alpinanlegg. Ikke minst ivaretar det sikkerheten til de besøkende ved ulykker og skader i løypene. Det har tatt tid å få endret regelverket, men vi er glad for at Samferdselsdepartementet har lyttet til oss, og at saken er løst før vintersesongen starter, sier NHO Reiseliv-direktør Kristin Krohn Devold.

– Snøskutersaken er et godt eksempel på samarbeid mellom bedriftene, bransjefelleskapet Norske Fjell og NHO Reiseliv der problemer som fremmes nedenfra, følges opp og får en løsning fra regjeringen, sier hun.

– Unødvendig regelverk

Grunnen til at personer med svensk snøskutersertifikat ikke har hatt mulighet til å kjøre snøskuter lovlig i Norge er at det i Norge stilles krav om førerkort i klasse S. I Sverige er det tilstrekkelig å ha et kompetansebevis for å kunne kjøre snøskuter, men dette har ikke vært gyldig for kjøring i Norge.

– Dette var et helt unødvendig regelverk som hindret sunn fornuft og effektiv bruk av ansatte. For en som blir skadet i løypa, er det uakseptabelt at man ikke kan få hjelp fordi mannskapet i skianlegget som er på vakt den dagen, er svenske statsborgere. Denne saken er veldig viktig for våre medlemmer, som skal bygge opp Norge som vinterdestinasjon med økonomisk bærekraftige bedrifter, sier Krohn Devold.

Les mer om hva NHO Reiseliv mener om snøskuter

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: