Snøscooter

Norsk reiseliv er basert på naturopplevelser. Økt motorferdsel i naturen må ikke gå på bekostning av friluftsaktiviteter. Den ene reiselivsbedriften må ikke ta livsgrunnlaget fra den andre.

Nyheter om snøscooter

Helse, natur, stillhet, ren mat og bærekraftig drift er viktig og  sentral del av det norske reiselivsproduktet. Dette er en merkevare som norsk reiseliv har brukt lang tid på å bygge opp, men som raskt kan rives ned. Denne merkevaren er også en sentral del av den norske friluftslivskulturen.

Før det blir fattet eventuelle kommunevedtak om bruk av snøscooter til fornøyelseskjøring, er det nødvendig med dialog mellom sentrale aktører innenfor naturbasert reiseliv, lokale langrennsinteresser, hyttebefolkning, friluftsorganisasjoner og det lokale folkehelsearbeidet i kommunen.

Det kreves grundige sonderinger og samarbeidsprosesser lokalt, og det bør være mulig å komme frem til gode fellesløsninger. Samarbeid mellom de berørte gruppene bør være en forutsetning i de lokale områdene som ønsker å innføre motorferdsel. På den måten unngår vi at ny aktivitet ikke skader eksisterende reiseliv og friluftsliv.

Viktige dokumenter:

 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

En smilende kvinne med NHO REISELIVs logoen på jakka si. Foto.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva som er problemet. Oppgi gjerne e-post slik at vi kan kontakte deg tilbake:

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: