NHO Reiseliv

Innhold

I rute med rapporteringsplikt for formidlingsselskaper fra 1. januar 2020

Nyhet, Overnatting, Politikk

Publisert

Skattedirektør Hans Christian Holte

Næringspolitisk fagsjef Ole Michael Bjørndal i NHO Reiseliv (t. v) berømmer skattedirektør Hans Christian Holte for å bidra til likere konkurransevilkår innen overnatting. Foto: NHO Reiseliv

Fra årsskiftet blir det innført rapporteringsplikt for Airbnb og andre formidlingsselskaper. Hos Skatteetaten er forberedelsene godt i gang.

NHO Reiselivs direktør for arbeidslivspolitikk Magne Kristensen og næringspolitisk fagsjef Ole Michael møtte 1. oktober skattedirektør Hans Christian Holte for å diskutere innføringen av rapporteringsplikt.

NHO Reiseliv har i flere år kjempet for at inntektene fra Airbnb-utleie blir innrapportert og skattlagt.

– Holte bekreftet at arbeidet går etter planen. Formidlere som Airbnb må begynne å samle informasjon om utleiere fra 1. januar 2020, sier Ole Michael Bjørndal, næringspolitisk fagsjef i NHO Reiseliv.

Nødvendig rammeverk

Skatteetaten har allerede etablert team som skal drive ekstern kommunikasjon og gi støtte til rapporteringspliktige.

– Vi er trygge på at Skatteetaten vil ha det nødvendige rammeverket på plass for at gjennomføringen av rapporteringsplikten kan gå som planlagt fra årsskiftet, sier Bjørndal, som berømmer skattedirektørens innsats i saken.

– Helt siden Delingsøkonomiutvalget ble oppnevnt i 2016, har Holte bidratt med god fremdrift og fagkunnskap i det viktige arbeidet med å få likere konkurransevilkår innen overnatting.

Ikke bare skatt

I møtet 1. oktober oppfordret NHO Reiseliv Skatteetaten til ikke bare å bruke innrapporteringen til å få oversikt over skatt, men også kartlegge omfanget av privat utleie i ulike områder.

– Dette er viktig for at lokale og regionale myndigheter kan få mer presis kunnskap om det totale omfanget av overnattinger i sitt nærmiljø. Det vil si noe om hvor stort reelt press populære destinasjoner opplever, sier Bjørndal.

Se også:

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post:

 

Meld deg på 1 nyhetsbrev: