Brev til justisdepartementet om spesialister i reiselivet med behov for snarlig innreise

Skal reiselivet klare å gjenreise seg raskt, er det behov for at ansatte med spesialkompetanse og bosted i andre land, kan hentes inn slik at de rekker å gjennomføre sin pliktige karantene før oppstart.

Mens mye av reiselivet består av ufaglærte ansatte, er ofte navet som gir gjestene grunn til å komme, ansatte med spesialkompetanse på sitt felt. 

Skal reiselivet klare å gjenreise seg raskt ved en gjenåpning, er det derfor behov for at de bedriftene som har ansatte med spesialkompetanse med bosted i andre land, gis mulighet for å hente disse inn slik at de rekker å gjennomføre sin pliktige karantene før oppstart.

Vedlagte brev ble sent Justistepartementet ved statssekretær Lars Jacob Hiim 12. april 2021, og understreker behovet for at reiselivsbedrifter kan hente inn ansatte med spesialistkompetanse; eksempelvis kokker og guider med spesialistkompetanse. 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Siste nytt

  1. Get Together med smak av Innlandet

    Get-together-samlingen under NHO Reiselivs årskonferanse på Hamar byr på det beste som Innlandet har å by på. På scenen kommer en stor musikalsk overraskelse. Dette vil du ikke gå glipp av!

  2. Gullgaffelen til Bent Stiansen

    Bent Stiansen hedres med Bocuse d'Or Norges ærespris for et sterkt livslangt engasjement for norsk gastronomikultur.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: