Brev til justisdepartementet om spesialister i reiselivet med behov for snarlig innreise

Skal reiselivet klare å gjenreise seg raskt, er det behov for at ansatte med spesialkompetanse og bosted i andre land, kan hentes inn slik at de rekker å gjennomføre sin pliktige karantene før oppstart.

Mens mye av reiselivet består av ufaglærte ansatte, er ofte navet som gir gjestene grunn til å komme, ansatte med spesialkompetanse på sitt felt. 

Skal reiselivet klare å gjenreise seg raskt ved en gjenåpning, er det derfor behov for at de bedriftene som har ansatte med spesialkompetanse med bosted i andre land, gis mulighet for å hente disse inn slik at de rekker å gjennomføre sin pliktige karantene før oppstart.

Vedlagte brev ble sent Justistepartementet ved statssekretær Lars Jacob Hiim 12. april 2021, og understreker behovet for at reiselivsbedrifter kan hente inn ansatte med spesialistkompetanse; eksempelvis kokker og guider med spesialistkompetanse. 

Har du spørsmål eller innspill? Spør gjerne:

Siste nytt

  1. Klart for meklingsinnspurt på Riksavtalen

    Fellesforbundet og NHO Reiseliv, og Parat og NHO Reiseliv, møtes lørdag 13. april klokken 10.00 for å ta fatt på meklingsinnspurten i tariffoppgjøret.

Avmeldingen er mottatt!

Din e-post: